Sari la conținut

Chiar înainte să facă fertilizare in vitro, a rămas gravidă cu cvadrupleţi identici. “Le scriam iniţiala numelui pe talpă”

Vezi gGalerie foto

Uneori, viaţa îţi face surprize când te aştepţi mai puţin! Ştim cu toţii poveştilor oamenilor din jurul nostru care, după ani de încercări de a deveni părinţi, se resemnează  cu gândul că nu vor avea niciodată un pui al lor. Iar după aceea… surpriză: visul lor uitat devine realitate!

Dar povestea familiei Carles din SUA este mai mult de atât! Să începem cu începutul :) 

Julie şi Jose s-au căsătorit în 2005, iar pe la vârsta de 30 de ani au început să îşi dorească să devină părinţi! După mai multe încercări eşuate, şi-au spus că probabil este un pic cam târziu să conceapă pe cale naturală, motiv pentru care au început demersurile pentru a urma o procedură de fertilizare in vitro.

Numai că… surpriză! Julie a rămas însărcinată pe cale naturală! Fericiţi din cale-afară că vor avea un copil, viitorii părinţi au mers la medic, pentru a aflat toate detaliile despre pruncul ce avea să vină în vieţile lor. Iar acolo… surpriză şi mai mare! Julie nu purta în burtică un singur copil, ci… patru.

Bucuria şi teama le-au inundat sufletele viitorilor părinţi, care avea să afle că sarcina nu va fi deloc uşoară. Medicii i-au atenţionat că şansele ca toţi copilaşii să se nască sănătoşi sunt de doar 20 %, motiv pentru care trebuie să fie pregătiţi pentru orice. Ba mai mult, la un moment dat, specialiştii i-au sfătuit să opteze pentru păstrarea a numai doi copii din patru, astfel încât măcar o parte dintre ei să aibă şanse de supravieţuire de 100 %. Ulterior însă, medicii şi-au dat seama că orice rău i-ar fi făcut unuia dintre copii, şansele ca şi ceilalţi trei să sufere erau uriaşe. Deci, ce rămânea de făcut? Să îi păstreze pe toţi patru!

La 29 de săptămâni, printr-o operaţie de cezariană, Julie a devenit mămică de cvadrupleţi ce cântăreau mai puţin de 1.361 kg. La 8 săptămâni după spitalizare, mămica şi cei patru pui au fost externaţi sănătoşi.


© North One Television  

Fetiţele Jessica, Holly, Georgie şi Ellie sunt gemene identice. Până la vârsta de un an, părinţii nu le-au putut identifica decât scriindu-le iniţala numelui pe talpa piciorului.

Julie este una dintre cele 27 de femei din lume care au concept cvadrupleţi identici. Mai mult, cvadrupleii sunt monocorionici, ceea ce înseamnă că un singurl ovul a creat patru embrioni identici, care au împărţit acelaşi corion şi aceeaşi placentă.


© North One Television  

Acum, fetiţele au crescut şi sunt de nedespărit. Deşi de cele mai multe ori se îmbracă la fel şi îşi aranjează părul în acelaşi mod, fiecare este unică, în felul ei.

Părinţii s-au obişnuit ca micuţele să atragă mereu atenţia şi să stârnească întrebări ciudate: “poartă acelaşi nume?”, “S-au născut în aceeaşi zi?”-  şi spun că nu şi-ar putea închipui viaţa fără ele. “Deşi este greu cu patru copii de aceeaşi vârstă, este minunat”, explică ei.

Sursa

Sursa foto

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!