Sari la conținut

Cum poti creste inteligenta viitorului copil

Sarcina este perioada in care se dezvolta o noua viata. In cursul celor noua luni ale sarcinii ai mijloace prin care poti creste inteligenta viitorului copil. Muzica este unul din cele mai bune mijloace, dar mai sunt si altele cai care pot imbunatati IQ-ul unui copil inca din perioada vietii intrauterine.
 
Alimentatia sanatoasa
. O dieta sanatoasa, care sa asigura mamei si copilului din burta toate vitaminele si mineralele este o garantie pentru buna dezvoltare a creierului copilului. Deficitul de fier, calciu, iod si alte minerale pot provoca dificultati de invatare, probleme de dezvoltare a limbajului, dezvoltare intarziata a indemnarii si un IQ mai mic. Iodul este esential pentru a produce hormoni tiroidieni, care la randul lor sunt esentiali pentru dezvoltarea creierului. Fierul este vital pentru transportul oxigenului.

Femeia gravida trebuie sa manance oua pentru ca acestea contin colina o substanta vitala pentru dezvoltarea creierului, mai ales in ceea ce priveste memoria. Omega 3 are un rol crucial in dezvoltarea inteligentei copilului. Acizii grasi omega 3 se gasesc in pestele gras cum ar fi ton, somon si hering, ulei de peste si ficat.
 


Interactioneaza cu bebe din burtica

Esential este si acidul folic, iar femeile insarcinate au nevoie de 400 micrograme zilnic din alimente sau alte suplimente. Acidul folic se gaseste in fructe, citrice, ficat, broccoli, legume cu frunze verzi si fasole.
 
Cresterea sanatoasa in greutate. Femeile insarcinate trebuie sa castige in greutate in cursul sarcinii, ca masura pentru prevenirea nasterii premature sau impotriva riscului de a aduce pe lume un copil cu o greutate redusa. Coeficientul de inteligenta al unui copil este strans legat de greutatea mamei sale la nastere. Excesul de kilograme scade IQ-ul copilului, dar o crestete in greutate care sa ramana in limita a 10-12 kilograme imbunatateste coeficientul de inteligenta al copilului.




Exercitii fizice imbunatatesc IQ-ul. Efectul este simplu. Miscarea sitimuleaza circulatia sangelui, iar circulatia buna a sangelui inseamna oxigen proaspat pentru creierul viitorului copil. Cu cat acesta este mai bine oxigenat cu atat IQ-ul copilului o sa fie mai mare.

Saptamana 18 - Bebe recunoaste vocile parintilor
 
O sarcina fara stres. Momente foarte stresante pentru viitoarea mama pot afecta nivelul de inteligenta al viitorului copil, deoarece stresul produce un hormon numit cortizol, care afecteaza direct copilul. Este dovedit ca stresul intens in timpul primului trimestru poate provoca chiar anomalii grave.
 
Alcoolul si fumatul. Mamele care fumeaza in timpul sarcinii produc o scadere a coeficientului de inteligenta, dat fiind faptul ca principalul efect al fumului de tutun este constrictia vaselor de sange si a reducerea fluxul de sange catre fat si implicit a aportului de nutrienti si oxigen. Chiar si fumatul pasiv este considerat periculos pentru copil. Consumul de alcool incantitati mari si constant scade IQ si reduce abilitatile cognitive si de memorie.
 
Vorbeste cu bebe! Bebelusii pot recunoaste sunetele, inca din perioada in care se afla in uter. la nastere copilul recunoaste mama prin miros, dar ii identifica si vocea.
 
Varsta parintilor joaca, de asemenea, un rol imens in determinarea inteligentei copilului. Parintii peste varsta de 40 de ani au un risc mai mare de a avea un copil cu autism, schizfrenie sau anomalii faciale. Pentru mamele prima sarcina dupa 30 de ani este considerata cu un grad crescut de risc.

Cat mai multa miscare, ca sa ai un bebe sanatos!
 
Puterea miraculoasa a atingerilor de a stimula IQ-ul a fost dovedita. Instinctiv femeile insarcinate simt nevoia sa-si mangaie burta sa se bata usor cu palma ca mod de interactiune cu copilul din uter. Copilul in pantece simte, iar aceste senzatii stimuleaza creierul si imbunatatesc abilitatile senzoriale.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!