Sari la conținut

Dureri mari la nivelul pelvisului dupa saptamana 30 de sarcina

Multe femei insarcinate cand se apropie de saptamana 35-36 de sarcina se plang de dureri mari la nivelul pelvisului.

In general, aceste dureri sunt normale, fiind cauzate de hormonii de sarcina. Ce se intampla mai exact: ligamentele devin relaxate si se intind, pregatindu-se astfel pentru nastere. Odata intamplat asta, bebelusul incepe sa coboare in uter. Asta te ajuta sa respiri mai usor, insa in acelasi timp iti provoaca dureri in zona pelvisului, uneori radiind si spre spate sau spre coapse.

Nu toate femeile insarcinate experimenteaza o astfel de durere la fel. Unele au un usor disconfort, ceea ce este normal. Altele insa au descris aceasta durere ca fiind mai intensa decat durerea din timpul nasterii. Astfel de cazuri nu sunt chiar asa de rare precum ne inchipuim. Conditia se numeste disfunctia simfizei pubiene in sarcina si aici aveti o descriere a ei.

 

Inseamna o durere de pelvis ca vei naste prematur?

Desi acesta este unul din semnele nasterii, nu este obligatoriu sa se intample asa. Poti avea durere de pelvis mai multe saptamani la rand si sa nu apara alte semne ca vei naste.

 

Cand va trece durerea de pelvis?

Partea buna este ca durerea de pelvis este normala in sarcina. Partea proasta este ca ea trece odata cu sarcina, deci dupa ce vei naste. Exista insa si situatii in care durerea trece in o saptamana, doua, odata ce muschii pelvisului se obisnuiesc cu noua situatie.

 

Ce modalitati exista pentru a reduce durerea de pelvis

- prima recomandare a specialistilor este sa incerci sa eviti acele miscari care iti provoaca durere mai mare, cum ar fi sa urci scari, sa iti schimbi pozitia in pat sau sa conduci o masina

- poarta pantofi confortabili, pune o perna intre genunchi atunci cand dormi

- nu ridica greutati mari. Si, mai ales, nu le ridica sprijinindu-le de un sold

- nu sta mult timp intr-o singura pozitie. Mai ales daca lucrezi la birou este bine sa te mai misti din cand in cand

 

Daca durerile sunt foarte mari poti apela la un fizioterapist care sa te ajute sa faci acele miscari care pot reduce durerile. In plus el iti poate arata ce tip de exercitii sunt indicate pentru tine. In aceasta situatie ajuta mult si exercitiile facute in apa. Este posibil sa ti se recomande si o centura de sustinere, care sa reduca presiunea exercitata de burta crescuta.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!