Sari la conținut

Imagini impresionante: Un bebeluş „se desface” cu propriile mânuţe din sacul amniotic

Oricât de greu ai fi de impresionat ca om, este imposibil să nu ţi se pară că procesul naşterii este incredibil. Natural sau prin cezariană, momentul în care puiul de om pătrunde în lumea aceasta este miraculos. Cu toate acestea, nu toate naşterile sunt la fel. Este drept, miracolul există în fiecare dintre ele, dar unele sunt mai mult decât fascinante.

Acesta din urmă este şi cazul unui bebeluş din Venezuela, filmat în timp ce ieşea din burtica mamei, pe cale chirurgicală, încă învelit în sacul amniotic. Noutatea nu este dată de faptul că micuţul a rămas în sac (deşi rare, astfel de cazuri s-au mai întâlnit), ci de faptul că imaginile au fost imortalizate chiar în timp ce micuţul încerca „să se desfacă” din săculeţ, ajutându-se de propriile mânuţe.

Naşterea a fost filmată de medicul Jham Frank Lugo, care a şi postat-o pe contul lui de Instagram, fiind vizualizată de peste 10.000 de oameni.

Se estimează că în 1 din 80.000 de naşteri fătul vine pe lume în sacul amniotic şi chiar mai rar de atât se întâmplă ca acesta să nu se rupă singur, în timpul operaţiei de cezariană.

Momentul este absolut fascinant!

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!