Sari la conținut

Mingea de travaliu pentru recuperarea dupa nastere

Nu abandona acest instrument-minune nici dupa marea intalnire cu bebe. O sa te ajute sa revii la formele de dinainte de sarcina.

 

Ai vazut cat de folositoare este mingea de travaliu (fitness, Pilates etc.) in sarcina. Daca ai ratat articolul, il gasesti aici.

Ai vazut, mai ales, cum iti poate alina durerile la nastere. Daca ai ratat articolul, il gasesti aici.

Acum, dupa nastere, este un moment foarte bun pentru reintalnirea dintre voi:

  • Inca din primele zile, poate sa-ti serveasca drept scaun (mult mai moale si mai confortabil decat unul adevarat), dat fiind ca zona pelviana nu s-a recuperat inca dupa nasterea naturala.
     
  • Apoi, dupa ce te-ai prins cum e cu alaptatul, poti folosi mingea si in aceste momente, pentru ca te obliga sa-ti mentii o postura buna (nu te „cocosezi” ca pe canapea sau pe pat), plus ca sarind si leganandu-te usor pe ea, linistesti bebelusul.
     
  • Si, nu in cele din urma, te poate ajuta sa revii rapid la formele de dinainte de sarcina, pentru ca este un instrument de fitness destul de solicitant. In afara de exercitiile pe care le faceai cu ea si in sarcina, iata alte cateva idei:

Pentru incalzire: stai cu picioarele departate (depasind usor nivelul soldurilor) si tine mingea in fata ta; fandeaza putin si bate usor mingea de podea, apoi indreapta-te, incordeaza abdomenul si, cu mainile intinse, ridica mingea deasupra capului. Repeta de 20 de ori.

 

Genuflexiuni: din pozitia in care ai ramas (cu picioarele departate si mingea deasupra capului), fandeaza foarte mult picioarele, cu genunchii inainte (dar sa nu depaseasca varfurile degetelor de la picioare) si sprijina-te pe solduri. Barbia in piept. Numara pana la zece si revino in pozitia initiala. Fa 20 de repetari.

 

Extensii: intinde-te pe minge, cu ea pozitionata intre buric si pelvis; picioarele sunt intinse si departate la nivelul soldurilor; varfurile degetelor de la picioare sunt spre interior, iar bratele sunt intinse inapoi, cu degetul mare ridicat (cum fac autostopistii). Ridica-ti pieptul si intinde bratele deasupra capului in pozitia „Y”, apoi ridica-ti si mai mult trunchiul de pe minge – trage bine de umeri inapoi, lasand iar bratele pe langa corp. In tot acest timp, tine degetele mari ridicate. Revino la pozitia initiala si repeta de 20 de ori.

 

Fandari pe un picior: stai in picioare, cu mingea in spatele tau si mainile pe langa corp (ideal este sa folosesti gantere la acest exercitiu); indoaie piciorul drept si fixeaza-i varful pe minge; incordeaza abdomenul si impinge-te in fata pe piciorul stang (care se fandeaza), in timp ce dreptul se intinde inapoi, cu tot cu minge; in tot acest timp, coboara trunchiul, ajungand cu ganterele cat mai aproape de sol, fara sa indoi spatele; genunchiul stang sa nu depaseasca varful piciorului stang (care este indreptat spre inainte); revino la pozitia initiala si repeta cu celalalt picior pe minge. Fa 15 seturi cu ambele picioare.

 

Ridicari de brate: stai pe minge cu spatele drept, picioarele usor departate, bratele indoite cu ganterele la nivelul umerilor (usor in fata acestora, nu in lateral), spre inainte. Intinde bratele (usor in fata umerilor, nu dupa cap) si ridica ganterele deasupra capului, in timp ce ridici usor un picior de la podea. Nu departa bratele pentru a nu depasi nivelul soldurilor. Revino la pozitia initiala si fa 20 de repetari cu fiecare picior.

 

Flotari: intinde-te ca si cum ai face o flotare la sol, dar te sprijini de minge in loc, cu bratele drepte (ca si cum ai imbratisa-o); picioarele sunt perfect intinse, cu varfurile la nivelul soldurilor; spatele este drept (nici cocosat, nici cabrat); abdomenul este incordat. Indoaie coatele si lasa-te spre minge, pastrand postura corecta mentionata. Incearca sa atingi mingea cu pieptul, dar nu sa te odihnesti pe ea. Revino la pozitia initiala si repeta de 15 ori.

 

Intinderi de picioare: intinde-te si pune calcaiele pe minge; genunchii sunt indoiti si departati la nivelul soldurilor; labele picioarelor sunt in unghi de 90 de grade fata de gambe si varfurile in sus; soldurile ridicate de la sol si bratele de-o parte si de cealalta a trunchiului. Incordeaza abdomenul si intinde picioarele (pastrand soldurile ridicate de la sol, calcaiele pe minge si varfurile in sus), folosind si bratele drept sprijin. Revino la pozitia initiala si fa 20 de repetari.

 

Iar dupa ce te plictisit de astea, poti incerca antrenamentul din video-ul de mai jos.

 

Sursa foto articol: fitbie.com

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!