Sari la conținut

(P) Eşti însărcinată? Iată de ce ar trebui să îţi faci o asigurare de sănătate

Aducerea pe lume a unui copil este o etapă nouă în viaţa oricărei femei şi un eveniment plin de emoţie. În asemenea momente cei mai mulţi dintre părinţi pierd din vedere cât de costisitoare poate fi o sarcină.

Analizele, vizitele regulate la doctor şi testele medicale sunt doar câteva dintre lucrurile pe care o viitoare mamă trebuie să le aibă în vedere în perioada pre-natală. La toate acestea se adăugă şi deciziile privind medicul care va asista mama atât înainte, cât şi în timpul naşterii şi după.

Una dintre întrebările cele mai importante pe care mamele şi-o pun este dacă vor naşte într-un spital privat sau într-unul public. Din acest punct de vedere, costurile pot varia în funcţie de tipul de naştere, naturală sau cezariană şi de complicaţiile care pot apărea pe parcursul acesteia.

În prezent, 32% dintre femeile însărcinate din România aleg să nască într-o maternitate privată conform unui studiu realizat de Gfk. Fiind întrebate de ce aleg această opţiune, viitoarele mame au enunţat printre avantaje confortul (21%), igiena (18%), medicul (16%) şi echipamentele moderne (12%).

De ce să alegi o asigurare privată de sănătate?

1. Taxele de spitalizare. În mod normal, dacă vrei să naşti într-un spital privat, costurile pot fi ridicate. În România, preţurile pentru asistarea naşterii variază între 3500 de lei şi 7400 de lei în funcţie de tipul de naştere ales, medic şi confortul oferit. Cu o asigurare medicală privată de la MediHelp, sunt acoperite taxele de spitalizare, taxele obstetricianului şi moaşa pentru naştere normală, îngrijirea pre şi postnatală.

2. Complicaţii la naştere. Majoritatea naşterilor decurg normal. Există, însă situaţii particulare în timpul sarcinii sau la naştere când pot apărea complicaţii. Viitoarele mame care beneficiază de o asigurare de sănătate internaţională privată au acoperire pentru costurile de cezariană, ca urmare a unei complicaţii (pre-eclampsie, poziţia pelviană a copilului sau ameninţare de avort spontan).

3. Îngrijire pentru nou – născuţi. Cele 9 luni de sarcină şi momentul naşterii au trecut. Însă emoţiile rămân, deoarece prima lună din viaţa unui nou-născut este o perioadă specială, plină de peripeţii. Este recomandat ca în prima lună după naştere, nou-născuţii să fie consultaţi de neonatolog pentru a se evalua adaptarea micuţului la domiciliu şi identificarea problemelor tardive de adaptare la viaţa extrauterină. Asigurarea medicală internaţională de la MediHelp acoperă cheltuielile pentru tratamentul nou-născutului până la 30 de zile de la data naşterii.

4. Copiii pot beneficia de asigurarea părinţilor. Dacă în momentul naşterii, părinţii sunt acoperiţi de o asigurare de sănătate, bebeluşul poate fi adăugat ca dependent de poliţa unui dintre părinţi. Un beneficiu care poate scuti noii părinţi de cheltuieli adiţionale.

Achiziţionarea unei asigurări medicale este cea mai bună soluţie pentru că viitoare mame să se simtă în siguranţă şi pentru a se bucura de o sarcină fără griji.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!