Sari la conținut

Pozitii ale fatului inainte de nastere

In trimestrul trei de sarcina, bebelusii cei atat de miscatori se aseaza in pozitie de nastere si raman in acest fel. Motivele sunt multiple - de la corpul care se pregateste de nastere, pana la faptul ca bebelusii cresc mult in aceasta perioada si nu mai au loc sa se miste. 

Mai jos aveti cateva dintre cele mai des intalnite pozitii

 

1. Prezentatia cefalica

Capul bebelusului este in jos, picioarele in partea de sus a uterului. Este pozitia cea mai des intalnita si cea care permite o nastere mai usoara. Exista insa unele variatii ale ei care fac nasterea mai dificila - daca fata bebelusului este spre vagin si nu cu barbia spre piept, daca spatele bebelusului este spre coloana vertebrala si nu spre burta. 

2. Prezentatia pelviana

Numita si prezentatie inversa datorita faptului ca bebelusul are capul in partea de sus a uterului si picioarele in partea de jos. Prezentatia pelviana are mai multe variatii - bebelusul ar putea avea un picior indreptat spre vagin sau ar putea sa stea cu ambele picioare in sus inspre cap sau cu picioarele indoite inspre piept.

3. Prezentatia transversala

Este una dintre pozitiile in care se recomanda operatia de cezariana. Bebelusul este asezat transersal pe uter.

 

In general, incepand cu saptamana 36 de sarcina, daca fatul nu este in pozitia optima de nastere atunci se incearca diverse tehnici de retroversiune cefalica. Nu exista insa nicio garantie ca bebelusul nu isi va schimba iar pozitia, oricare ar fi ea. O poate face chiar si in timpul nasterii, ceea ce este adesea benefic. 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!