Sari la conținut

Răceala în timpul sarcinii. Tot ce trebuie să știi

Din păcate, schimbarea dintre anotimpuri aduce după sine și o predispoziție pentru răceli mai ales în cazul gravidelor. De ce? Pentru că sarcina suprimă sistemul imunitar, în condițiile în care există peste 200 de virusuri care pot cauza "răceala", o infecţie a tractului respirator superior. Află din acest articol care sunt complicațiile răcelilor în sarcină și care este tratamentul corect.

Răceala este o infecţie virală care se poate transmite prin contact cu o persoană infectată. Organismul depune mai mult efort pentru a se adapta cu noile schimbări realizate de concepţie şi din păcate, acest lucru duce la o sensibilitate crescută a femeilor gravide la boli. Simptomele persistă mai mult decât în mod normal şi pot deveni o ameninţare pentru mamă şi copil în cazul în care apar complicaţii. Tocmai de aceea, dacă te pregătești să aduci pe lume un copil trebuie să fii atentă la alimentaţie şi să te ferești de medicamentele care pot afecta dezvoltărea normală a fătului.

►Citește și Alimentația corectă în timpul sarcinii

Specialișii spun că, dacă eşti în primele 12 săptămâni, o febră de peste 38,5 grade Celsius poate determina oprirea din evoluţie a sarcinii sau diverse malformaţii ale bebeluşului. După ce treci de aceste săptămâni, infecţiile în gât sau în nas pe care le poţi contracta în timpul răcelii afectează de asemenea bebeluşul. Prin urmare, dacă printre simptomele tale se numără nas înfundat sau rinoree, durere în gât puternică, durere uşoară de urechi , strănut, tremurături, tuse, dureri de cap, oboseală până la frisoane, transpiraţie şi febră peste 39 de grade, vizita la medic este obligatorie. În același timp, e important să reții faptul că febra este un mecanism de apărare a sistemului imunitar, de aceea hidratarea este extrem de importantă în perioadele de răceală.

Ce poți face dacă răcești în timpul sarcinii?

Cel mai bun lucru pe care îl poţi face pentru corpul tău (şi pentru copilul tău), atunci când eşti răcită, este să te odihnești cât mai mult. Organismul tău poate lupta împotriva infecţiilor mai bine atunci când este odihnit. De asemenea, hidratarea este esenţială mai ales atunci când eşti răcită este nevoie să bei cel puţin 8 pahare de apă, suc de fructe fără zahăr sau ceai de plante pe zi şi lămâie care poate calma şi o eventuală durere în gât.

În același timp, gargara cu apă sărată are şi ea rolul de a reduce durerile, umflăturile, elimină mucusul şi calmează senzaţia de iritare adesea simţită în timpul bolii.

La fel și alimentaţia bogată în fructe şi legume care poate grăbi procesul de vindecare. Este foarte important să consumi alimente care luptă împotriva infecţiei precum: banane, afine, morcovi, chilli, merişoare, hrean, ceapă şi alimente ce conţin vitamina C. Atunci când răcim, în corp apare o lipsă de vitamine, în special de vitamina C, deci trebuie să vă alimentaţi cu fructe şi legume, ideal în stare crudă. Nici cătina nu trebuie să-ți lipsească.

►Citește și Tratarea răcelii cu plante în timpul sarcinii

ATENȚIE! În ceea ce priveşte medicamentele, acestea pot fi prescrise doar de medic.

Sursa: whattoexpect.com
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!