Sari la conținut

Relatia voastra si viitorul copil

In povesti si filme aparitia unui copil in cadrul unui cuplu este prezentata intr-o viziune foarte romantata: si toti au trait fericiti pana la adanci batraneti.

Crescand cu ele ne-am format cumva asteptari false prinvind viata de cuplu cu copii, chit ca ne aducem aminte certurile pe care le aveau parintii nostri cand eram mici. Si chit ca dam peste statistici care arata ca rata divorturilor creste simtitor in primii ani de viata ai unui copil. 

Cum este mult mai util sa privesti lucrurile cum sunt in realitate si nu cum sunt in povesti, ca sa gasesti mecanisme de a le face fata, sa discutam acum un pic despre presiunile pe care le aduce un copil in viata de cuplu.

Banii

Benii nu sunt importanti veti spune. Noi ne iubim. Uite o afirmatie care este adeseori falsa. Poate ca nu conteaza, mai ales daca ii ai, insa modul in care te raportezi la ei conteaza enorm. Daca partenerul care aduce mai mult incearca sa controleze prin ei relatia sau crede ca aici i se opresc toate responsabilitatile atunci ai o mare problema. 

Rolul fiecaruia in cuplu

Daca esti intr-o relatie cu cineva care crede ca este mai ales rolul femeii sa se ocupe de treburile din casa sa nu crezi ca aparitia unui copil ii va schimba modul de gandire si se va apuca sa gateasca sau sa spele singur rufele. Iar cand sunt multe lucruri de facut tensiunile si frustrarile apar intotdeauna. Mai ales daca in loc de multumiri iti arunca un 'Dar tu de ce esti asa de obosita intotdeauna? Inainte erai mai simpatic si mai ingrijita'.

Valorile

Sa cresti un copil inseamna sa ai in permanenta o oglinda in fata care iti arata adevaratele tale valori. Iar doi oameni sunt foarte diferiti, chit ca ei au impresia ca formeaza un cuplu fiindca au atat de multe in comun. Fara toleranta si comunicare nu ai cum sa o scoti la capat. Asteapta-te sa ai o multime de pareri negative despre celalalt.

Sexul

Nu mai este ce a fost odata. Fie ca tu vrei si el nu. Sau invers, e greu sa ajungeti in acelasi timp pe aceeasi lungime de unda. Spontaneitatea lipseste, la fel si timpul pentru placerile personale. Si, in plus, hormonii fac ravagii, atat in cazul mamei cat si al tatalui. Un an sau doi de zile va puteti astepta ca lucrurile sa mearga prost din acest punct de vedere.

Obiceiurile proaste

Daca vreunul dintre voi are obiceiuri proaste este putin posibil ca aparitia unui copil sa le schimbe. Daca esti dezordonat, un copil nu te va face imediat sa iti pui lucrurile la loc, doar haosul va fi mai mare. Daca nu poti ajunge niciodata undeva la timp, atunci aceasta trasatura se va accentua. Daca esti mizantrop, atunci vei deveni si mai abitir. Si tot asa.

 

Un copil pune o foarte mare tensiune pe cuplu si nu reprezinta, in niciun caz, salvarea acestuia. Asa ca orice probleme ati avea in cuplu incercati sa le rezolvati acum, singuri, fiindca un copil nu va face asta.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!