Sari la conținut

Sarcina, la secret! Cum ascunzi faptul că ești însărcinată

Nu orice femeie dorește să anunțe public faptul că este însărcinată dintr-un milion de motive. Deși, cel mai des, viitoarele mămici evită să împărtășească vestea, cel puțin în primul trimestru de sarcină când riscul unui avort spontan este destul de mare. Te numeri printre ele? Iată câteva moduri şi trucuri care te vor ajuta să păstrezi secretul până în momentul în care vrei să dai vestea tuturor…

Programări la dentist!

Pentru că începutul sarcinii necesită întotdeauna mult mai multe vizite la medic – analize, ecografii, trebuie să te învoiești destul de des de la locul de muncă. Pentru a nu trezi anumite semne de întrebare în rândul colegilor tăi anunță-i că mergi la dentist, unde trebuie să rezolvi o lucrare dentară, de exemplu. Toată lumea știe că o astfel de intervenție este de durată și necesită multe vizite la cabinet.

“Începe” o cură de detox!

Dacă eşti în oraş alături de prietenii cărora încă nu le-ai dezvăluit “marele secret”, trebuie să găseşti scuza perfectă pentru a te ţine departe de băuturile alcoolice. Dieta sănătoasă este cel mai la îndemână motiv pentru care nu te poţi desfăta cu un pahar de vin ori de gin tonic. De asemenea, este motivul perfect pentru a refuza mâncarea nesănătoasă sau produsele lactate.

Implică-l și pe partenerul de viață

Viitorul tătic se poate implica la fel de tare în păstrarea secretului. Mai ales atunci când ieșiți cu prietenii în oraș. Scuza perfectă este aceea a şofatului. Poți spune că este rândul tău să faci pe şoferul, din cauză că partenerul tău de viaţă a consumat deja o băutură cu alcool.

►Citește și Moduri simpatice de a anunța o sarcină

Garederobă colorată!

Dacă în primul trimestru nu trebuie să-ți faci griji legate de aspectul tău fizic, din al doilea trimestru burtica începe să crească. Cum o poți masca? Poţi încerca bluzele şi rochiţele largi, cu imprimeuri colorate, de preferat forme asimetrice sau flori, care vor distrage atenţia de la burtică.

Nu-ţi atinge burtica!

Conform studiilor, femeile însărcinate au tendinţa să-şi atingă mult mai des burta. Astfel, dacă nu vrei să atragi atenţia asupra ta şi să dai curs discuţiilor şi întrebărilor, este indicat să-ţi păstrezi mâinile ocupate, departe de burtica.

Cere ajutorul unei prietene

De obicei, poți apela la cea mai bună prietenă. Mai ales când ieșiți în grup. Astfel, ea poate fi cea care schimba un cocktail alcoolic cu unul non-alcoolic. Sau, tot ea poate spune cât de tare aţi petrecut împreună cu o noapte în urmă şi cât de mult doriţi să vă ţineţi departe de lucrurile nocive în acea seară.

Tu ce alte trucuri cunoști?

Sursa: KidSpot

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!