Sari la conținut

Sarcina si gonoreea

Ce se intampla daca ai gonoree in sarcina? Cat de tare va afecta bebelusul? Cum poti scapa de ea?

In fiecare an aproximativ 40.000 de femei gravide sunt infectate cu gonoree. Fiind una dintre cele mai cunoscute boli cu transmitere sexuala, gonoreea este o infectie bacteriana grava. Se transmite de la persoana infectata la o alta persoana prin intermediul organelor genitale sau prin sex oral sau anal. In fiecare an, aproximativ 650.000 de cazuri noi de gonoree sunt raportate numai in Statele Unite, conform statisticilor CDC. Este foarte important ca femeile, mai ales cele care vor sa aiba un copil, sa inteleaga implicatiile aceastei boli si sa stie cum se poate trata.

Gonoreea si nou-nascutii

In cazul in care o femeie are gonoree, ea poate transmite infectia copilului prin canalul de nastere. Bebelusii care fac boala vor avea de multe ori infectii oculare care pot duce chiar la orbire. Acesta este principalul motiv pentru care cele mai multe state din America solicita ca picaturile de ochi sa fie administrate la copii imediat dupa ce s-au nascut. In cazul in care echipa de nastere, de asemenea, stie ca mama are gonoree, ii va administra copilului antibiotice.

Gonoreea si sarcina

Daca ai gonoree in timpul sarcinii, ai mai multe sanse sa pierzi sarcina. Poti, de asemenea sa experimentezi travaliu prematur, o ruptura prematura a membranei, infectii ale sacului amniotic si ale lichidului amniotic, precum si alte probleme similare. La controalele prenatale ti se vor face controale pentru mai multe infectii, insa nu si pentru gonoree. Prin urmare, daca crezi ca este posibil sa ai gonoree, este foarte important sa-i spui medicului tau. Medicul iti va face un test si, daca rezultatul este pozitiv, atunci vei primi imediat tratament, chiar in timp ce esti gravida. Vei fi, de asemenea, tratata pentru alte boli cu transmitere sexuala, deoarece cca 40% din persoanele infectate cu gonoree au, de asemenea, Chlamydia. Vei fi tratata cu antibiotice sigure pentru fat . Si partenerul tau va fi tratat si va trebui sa va abtineti de la activitatea sexuala pana la terminarea tratamentului.

Cum detectezi gonoreea

In afara de a merge la medic si a face un test, nu sunt prea multe moduri de a afla ca ai gonoree. Cele mai multe persoane infectate nu realizeaza ca o au. Daca vei avea simptome, acestea vor aparea la aproximativ zece zile de la sexul cu o persoana infectata.

Simptomele pot include:

  • Scurgeri vaginale
  • Arsuri sau dureri in timpul urinarii
  • Sangerare in timpul actului sexual
  • Mancarimi

Citeste mai multe despre bolile venerice in sarcina.

Daca esti deja gravida, atunci infectiile apar de obicei la nivelul colului uterin, uretra si vagin. Uneori, desi rar, gonoreea poate intra in fluxul sanguin si poate provoca o infectie gonococica. Acest lucru duce la tot felul de probleme care includ rani pe piele, infectii si durere la nivelul articulatiilor si infectii ale inimii. Aceasta situatie extrema este mai frecventa la femei decat la barbati si este mai frecventa la femeile gravide decat la cele care nu asteapta un copil.

 

Sursa foto: hepta.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!