Sari la conținut

Sarcina ta în două minute: ce se întâmplă în corpul tău, când eşti însărcinată

Unele femei spun că perioada sarcinii este una dintre cele mai frumoase pe care le poate trăi un om, vreodată. Altele, în schimb, spun că nu şi-ar mai dori un al doilea copil întocmai din cauza acestei etape. Noi spunem că adevărul este undeva la mijloc, pentru că fiecare femeie resimte diferit sarcina. Cu toate acestea, sunt unele simptome prin care trec toate femeile care poartă un copilaş în pântece. Iată ce se întâmplă în corpul nostru, cât suntem gravide:

Punctul de plecare este, evident, implantarea embrionului.  Pe măsură ce creşte nivelul de hormon hCG, apar binecunoscutele greţuri matinale. Sâni mai sensibili, mameloane mai mari şi mai închise la culoare, sensibilitate la miros şi strălucirea dată de sarcină – sunt toate simptome ale primului trimestru.

►Citeşte şi Coșmarul din primele luni de sarcină. Un scenariu posibil

Trimestrul al doilea este puţin mai distractiv – scade nivelul de hCG şi îţi recapeţi energia. Atenţie: te vei simţi mai sexy, mai plină de energie şi… orgasmele vor fi mult mai bune, datorită fluxului de sânge crescut în zona genitală. Datorită creşterii nivelului de estrogen, părul şi unghiile se întăresc. Cu toate acestea, tot în această perioadă începi să te simţi mai greoaie şi mai pofticioasă, resimţi simptomele sindromului de tunel carpatian, te lupţi cu neplăcutele arsuri stomacale şi cu durerile de nerv sciatic.

Când apropii 8 luni, aşteaptă-te să te trezeşti din ce în ce mai des pentru a merge la toaletă, pentru că uterul apasă pe vezica urinară. Vei simţi, de asemenea, din ce în ce mai multă presiune pe abdomenul inferior, deoarece bebe e aproape gata să iasă.

►Citeşte şi Uluitoarele transformari din organismul matern

Iar naşterea… este în mod evident cea mai grea parte. Unele graviduţe experimentează bufeuri, frisoane şi greaţă, la naşterea naturală.

Pentru fiecare femeie experienţa naşterii este diferită, aşa că gândeşte-te bine, dacă tot ai posibilitatea de a alege.

Ce vine apoi?! Cea mai frumoasă şi probabil cea mai grea perioadă a vieţii tale!

Succes!


 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!