Sari la conținut

Scrisoarea unei femei gravide care se luptă cu nemiloasa caniculă

Afară frige! E atât de cald, încât atunci când ies din casă simt că intru într-un cuptor. Maşina îmi arată 38 de grade Celsius, cu toate că soarelui de-abia dacă i se mai vede fruntea. E la pământ şi, cu toate acestea, încă izbuteşte să ne doboare.

De-abia acum îmi dau seama că prima mea sarcină a fost de vis. Mika s-a născut în mai şi nu am ştiut nicio clipă cum e să urăşti de-a dreptul hainele lipicioase de pe tine. Am senzaţia că sunt milioane de grade afară şi mă simt de parcă nu o să mă mai răcoresc vreodată. Iar Bucureştiul nu îţi este deloc prieten în astfel de momente…

Peste tot este… prea strâmt. Hainele stau prea lipite, maşinile din parcări sunt prea apropiate, iar eu sunt… grasă. În fapt, sunt atât de grasă, încât dacă vreau să cobor din maşina mea mă înţepenesc între ea şi următoarea. Şi ce să fac? Să sun la 112 să spun că sunt grasă am rămas înţepenită între tone de metal? Mai bine nu! Mai bine mai stau 10 minute, 20, 30, în aerul maşinii parcă îmbâcsit şi caut un loc mai mare de parcare.

Nu pot mânca decât pepeni şi încep să mă îngrijorez. Acum înţeleg de ce toată lumea îmi spunea că e tare greu să fii gravidă vara, mai ales în ultimul trimestru.  Am primit zeci de telefoane săptămâna aceasta, familia şi prietenii se îngrijorează pentru sănătatea mea.

►Citeşte şi Ultimele luni de sarcină în timpul verii. Ghid de supraviețuire

Să fii gravidă înseamnă să îţi fie cald tot timpul. Să fii gravidă înseamnă să ieşi din casă, la aer, şi să trăieşti o adevărată tortură. Mika vrea afară, să se mai joace şi ea, iar eu simt că îmi pierd minţile. Despre somn… nici nu mai ştiu ce să zic. E imposibil să mă odihnesc noaptea, dar măcar nu mai este o corvoadă să mă trezesc să merg la baie; şi asta pentru că sunt mai tot timpul trează - de-abia reuşesc să aţipesc. 

Singurul gând care mă mai linişteşte este că e ultima dată când simt cât este de greu să fii gravidă, vara. Sau, cel puţin, aşa mi-am propus – să fie ultima dată.  Aaaa, şi mă mai bucură gândul că bebe nu va fi prea mult timp chinuit de temperaturile acestea…

Oricum, nu mă pot da bătută. O să rezist ca o eroină şi îmi voi aduce bebeluşul pe lume la termen. Îl voi îmbrăţişa, îl voi săruta pe frunte şi întocmai căldura lui mă va face să uit de chinurile la care am fost supusă, în timpul verii. Voi reuşi!
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!