Sari la conținut

Travaliul fals vs travaliul real

Travaliul real poate fi precedat de unul sau mai multe travalii false. Aceasta este modalitatea prin care corpul se pregateste pentru nastere. Cum le deosebesti?

 

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci atunci cand simti contractii repetate este sa le monitorizezi. Ceea ce trebuie sa urmaresti este cat de des se repeta si cat de mult dureaza fiecare in parte.

Contractiile false nu sunt regulate si adesea sunt influentate de activitatea mamei. Poti incerca, atunci cand le simti sa stai jos, sa te odihnesti. Daca observi ca nu mai apar atunci a fost vorba de un fals travaliu.

Contractiile travaliului tind sa fie regulate si perioada la care apar sa scada in timp. Atunci cand masori intervalul intre contractii masori distanta de la prima contractie dintr-o serie si prima contractie din urmatoarea serie. 

Cat dureaza contractiile la inceputul travaliului? O contractie care indica travaliul dureaza peste 30 de secunde, ajungand pana la 60 de secunde, in timp ce contractiile false sunt variate ca lungime si intensitate.

 

Cum se simt contractiile. Asa cum doua sarcini nu seamana intre ele, nici contractiile, fie ele de travaliu fals sau nu, nu sunt similare. Din aceasta cauza nu se poate stii cu siguranta fara un consult al cervix-ului daca este vorba despre travaliu sau nu. 

In principiu insa te poti ghida pentru a vedea daca ai un travaliu real dupa urmatoarele:

- durerea pe care o resimti in timpul contractiilor cuprinde si partea de jos a spatelui

- durerea radiaza in tot abdomenul si nu numai localizat intr-o anumita zona

- se simte o presiune la nivelul pelvisului

 

De cand pot sa apara contractiile

Contractiile false pot sa apara chiar si incepand cu saptamana 20 de sarcina. Este adevarat, acest lucru se intampla in putine cazuri. De la 35 de saptamani in sus insa aproape 50% dintre femeile insarcinate experimenteaza contractii false. Uneori ele pot fi confundate si cu durerile abdominale cauzate de intinderea de ligament care apare ca urmare a cresterii uterului.

In ceea ce priveste travaliul, el poate sa apara oricand de la 38 de saptamani in sus. Acesta nu trebuie sa fie insa unicul indicator al travaliului, pentru ca unii bebelusi se pot naste prematur. Mai mult despre simtome in acest caz poti citi aici

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!