Sari la conținut

Yoga, ideala in timpul sarcinii

Pe perioada sarcinii, miscarea si efortul fizic sunt absolut necesare pentru sanatatea ta si a bebelusului tau. Poti opta pentru orice tip de miscare, sub indrumarea medicului tau, dar si de sedintele de yoga, execelente modalitati de a fi in forma si a te pregati de momentul nasterii.

Exista forme de yoga, recomandate de catre medici, speciale pentru femeile insarcinate, denumita yoga prenatala. In primul trimestru de sarcina, atunci cand greturile si ametelile sunt frecvente, opteaza pentru sedintele de intretinere, care nu te solicita suplimentar. Mai mult, incearca sa nu fortezi in timpul sedintelor si atunci cand te simti obosita sa faci pauze atunci cand organismul iti cere sa te opresti.

Cele mai recomandate pozitii de yoga in prime trei luni de sarcina sunt pozitia porumbelului (cu spatele drept, piepul in fata si in pozitia sezut) si cea drepta, verticala, cu spatele drept si mainile lipite de corp.

Mai poti opta pentru fandarile si cumpana laterala, dar si pentru pozitia greceasca sau cea a picioarelor stranse sub fund. Sunt pozitii execelente pentru concentrarea intregii energii, pentru intarirea musculaturii coapselor, a bratelor si abdomenului.

Asezarea in aceste pozitii si atingerea starii de meditatie si calm te vor scapa de durerile de spate si iti vor intari musculatura picioarelor, dar si articulatiile si tendoanele. Sunt exercitii de yoga recomandate pentru imbunatatirea flexibilitatii corporale, absolut necesare in primele luni de sarcina.



In al doilea trimestru sunt recomandate pozitiile pentru intarirea abdomenului si evitarea durerilor de spate. Aseaza-te in genunchi si sprijina-te in maini. Incearca sa te cocosezi si sa iti intizni spatele, alternativ, dar ramai in fiecare pozitie mai mult timp, pana cand te relaxezi si detensionezi. Asa cum fac pisicile cand se intind.

In ultima perioada de sarcina, atunci cand iti va fi greu sa faci exercitii complicate, cel mai important lucru este sa optezi pentru pozitii care te relaxeaza, fara sa-ti solicite musculatura foarte mult. Evita sa pui presiune pe zona abdominala sau sa te fortezi. In ultima perioada a sarcinii cel mai important este sa te relaxezi.



Specialistii sunt de parere ca yoga, facuta cu recomandarea unui specialist - pentru a nu risca sa faci excese sau miscari periculoase pentru bebelusul tau - este benefica pentru o nastere fara probleme, unde durerea este suportabila si controlabila. Sedintele de yoga sunt necesare si pentru eliminarea emotiilor si stresului nasterii, tensiuni de care nu ai nevoie pentru ca iti pot afecta starea de santate.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!