Sari la conținut

Anul trecut in scoala unde va invata baietelul...

Anul trecut in scoala unde va invata baietelul meu din toamna, au fost paduchi? Exista ceva preventiv?

Răspunsuri
Ce ar putea sa existe decat solutii cu care ar fi trebuit sa dea atunci cand a fost cazul. Acum nu cred sa mai fie asta o problema totusi a fost anu trecut. Crezi ca paduchii aia stau pe acolo ascunsi si asteapta 15 septembrie?

Stai linistita. Verifica'ti copilul mereu atunci cand ii speli capul.nu iti fa probleme. Cred ca scoala a luat atunci masuri
buna, In comert se gasesc produse care actioneaza pe principii fizice sau chimice.Produsele cele mai eficiente (sursa bibliografica: AIFA 2007) prin formula chimica, prin modul de preparare si administrare sunt: permetrina concentrat 1% si malathion (containdicat copiilor mai mici de 6 ani)
NU EXISTA TRATAMENTE PREVENTIVE: PRODUSUL ANTIPARAZITAR NU PREVINE INFESTAREA DECI NU VA FI FOLOSIT IN SCOP PREVENTIV.
Parasidose Spray-lotiune repelenta

Prezentare:flacon 100ml;

Parasidose lotiune repelenta, vine in tuburi de 100ml sub forma de spray (fara gaz propulsor), pentru protectie eficienta impotriva paduchilor.

Parasidose lotiune repelenta are in compozitia sa o substanta activa numita Repellent 3535® ce actioneaza pentru a preveni infestarea parului capului cu paduchi.
Formula este imbogatita cu un compus optimizat de uleiuri esentiale (cuisoare, muscate, pelin negru, lavanda, palmarosa, portocala amara si eucalipt).

Preventia este mai buna decat tratarea.

Imediat ce scoala anunta un focar de infestare cu paduchi ia masuri. Foloseste lotiunea repelenta pentru a preveni orice contaminare.
» Verifica in mod regulat parul copilului in lumina suficienta.
» Evita schimbul de caciuli, esarfe, perii sau casti, care sunt cai uzuale de transmitere.

Lotiunea repelenta Parasidose se caracterizeaza prin actiunea de lunga durata (remanenta de 48 ore).
Stai linistita, e o problema destul de frecventa in fiecare toamna la scolile din Romania, oricat de fitzoase ar fi..

Si da, exista un spray preventiv, se numeste Paranix si noua ni l-a recomandat "doamna", fiecare inceput de an :) Si daca "doamnele" nu stiu cel mai bine, atunci cine?
Păduchii nu fac discriminări între părul scurt sau lung și curat sau murdar. Cu toate acestea, ei sunt mai des întâlniți în părul spălat. Asta ar fi bine sa stie orice parinte.
aici sunt toate informatiile despre paduchi :www.paranix.ro
Exista Paranix am vazut, ii tot fac reclama! NU mi se pare ok sa imi umplu copilul de substante chimice ca sa nu ia paduchi! Nu este o rusine sa ai, problema este sa cureti copilul sa nu mai dea si la altii, Eu imi duc fata la scoala cu parul prins complet, in coade impletite, spic de grau astfel incat sa se microreze riscul.
Si la noi la scoala au fost probleme, a fost tratat discret, nu am stiut cine a avut si desigur nici copii pt a nu se face discriminari. Anul acesta s-a ridicat iar problema si este bine sa se vina cu parul prins, de tot, la fetite, sa fie invatati de acasa sa nu mai stea cap in cap, si apoi daca se intampla sa luam sa avem grija sa curatam copilul cum trebuie, sa anuntam clasa sau macar parintii colegilor apropiati, ca fiecare sa isi caute si sa isi curete copilul!
Mi se pare hilar ca in secolul 21 sa ne mai plangem de paduchi, in secolul in care suntem inconjurati de produse cosmetice, avem apa la discretie, sapun si sampon. Chiar nu stiu cum apar acesti mici gandacei, ma refer cum apar la pacientul O, cel care imprastie apoi peste tot. S-a format o piata de sampoane contra paduchilor, iar prin simplul fapt ca se face atata reclama la televizor iti poti da seama ca este un fenomen national!
Nu stiu cum apar paduchii de cap, cat despre apa si sapun....nu asta este problema. Si nu spun eu: "Păduchii de cap preferă părul murdar?
Păduchii nu fac discriminări între părul scurt sau lung și curat sau murdar. Cu toate acestea, ei sunt mai des întâlniți în părul spălat." (www.paranix.ro)
Cred ca problema se perpetueaza pentru ca in fiecare an problema se ascunde sub pres. La scoala doamnele la inceputul anului ar trebui sa avertizeze ca este posibil sa apara aceasta problema si eventual sa recomande o masura profilactictica (de exemplu Paranix de preventie _ eu acum am aflat de el!). In loc de asta scoala se face ca problema nu exista si daca este depistat un copul, sunt chemati parintii in secret si copilul sta acasa cateva zile pana scapa. Dar daca intre timp copilul a apucat deja sa raspandeasca? N-ar fi bine sa stie si ceilalti parinti? Ca oricum afla, dar peste cateva zile cand problema s-a raspandit ca focul.....
Nu este adevarat ca paduchii prefera parul murdar .. atunci cand sunt in comunitate, copii iau unii de la altii, se apropie cu capul unul de celalalt si inevitabil ne trezim cu paduchii. Eu am simtit-o pe pielea mea, intr-o zi cand mi-a venit fetita de la gradinita cu paduchii. Si are parul foarte curat.
Am incercat si Parasidose si Paranix, pieptanat ci pieptanul des in fiecare seara si cu ajutorul Bunului Dumnezeu am scapat de ei. Si acum ii mai dau cu pieptanul des din cand in cand preventiv ... pur si simplu am luat frica paduchilor. Bineinteles ca am incercat si spirt pe par, dar nu a avut nici un efect.
Trimite răspunsul la întrebare
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!