Sari la conținut

10 sfaturi pe care o mamă puternică trebuie să i le ofere fiicei ei

Este imposibil să supraestimezi impactul pe care dragostea unei mame îl poate avea asupra copilului. De ea depinde atât de mult formarea viitorului adult, încât nici nu ne dăm seama.

Şi pentru că fiecare mamă îşi doreşte ce este mai bun pentru fiica sa, este important ca ea să ştie ce înseamnă a fi o femeie puternică şi ce trebuie să îi transmită acesteia, pentru a o ajuta să devină, la rândul ei, o femeie puternică în adevăratul sens al cuvântului. 

Fericirea nu vine singură. Pentru fericire trebuie să ne luptăm

Viaţa fericită nu se construieşte de la sine. E nevoie de foarte multă muncă, de perseverenţă şi de curaj, pentru a putea vedea binele în momentele grele. O fetiţă care îşi va vedea mama luptând pentru a duce o viaţă fericită va avea schiţa pentru crearea propriei ei fericiri, atunci când va veni timpul.

Nu e nimic în neregulă să avem nevoie de ajutor

O mamă puternică nu îşi va face niciodată fata să se simtă vinovată pentru faptul că are nevoie de ajutor. Acest lucru o va transforma într-un adult căruia nu îi va fi teamă să ceară sprijin, la nevoie. Cu toţii avem nevoie de sprijin, uneori. Nu e nicio ruşine în a fi om :).

O mamă puternică îşi creşte fiica cu bunătate şi cu fermitate

Copiii învaţă prin puterea exemplului, aşa că am fi uimite să constatăm cât de mult ne imită copilul, în mod inconştient. Din acest motiv, şi noi, la rândul nostru, suntem tentate să aplicam acelaşi model de parenting pe care ni l-au oferit mamele, în educaţia copilului nostru. O mamă puternică trebuie să se asigure că, atunci când va veni timpul, fata ei va avea un model demn de urmat.

Ai încredere. Vei vedea că va da roade, în final

O fată care îşi va vedea mama trecând peste probleme cu răbdare şi cu încredere va face la fel, la momentul oportun. O mamă puternică îi va oferi fetei instrumente spirituale, religioase şi filozofice şi o va învăţa cum să le folosească.

► Citeşte şi Ce aş vrea să ştie copilul meu, singur la părinţi

Uită de „Cum ar fi fost dacă…”

Dacă ar fi contat, s-ar fi numit  „a fost”. O mamă puternică îşi va învăţa fata să caute fericirea în prezent şi nu îi posibilităţi ratate.
Nu e uşor să fii femeie

Lumea este destul de nedreaptă cu femeile.

O femeie puternică trebuie să îşi înveţe fiica să treacă peste provocări cu demnitate, cu graţie şi cu integritate. Mai mult decât atât, ea îşi învaţă băieţelul să respecte femeia în orice împrejurare.

Puterea şi slăbiciunea pot şi trebuie să coexiste

Inteligenta emoţională şi capacitatea de a empatiza ale unei femei nu reprezintă o slăbiciune, ci putere, şi nu periclitează abilitatea unei femei de a trece peste obstacole – ci dimpotrivă.

Cea mai importantă persoană cu care poţi construi o relaţie perfectă eşti chiar tu

Pentru femeile puternice, este prioritar să se iubească pe ele însele, iar acest lucru necesită foarte multă muncă. O mamă trebuie să îşi înveţe fiica să îşi înţeleagă slăbiciunile, să realizeze cât este de importantă pentru ea însăţi, să fie mândră de toate realizările ei şi să ştie că poate răzbate de una singură, în orice situaţie, dacă este nevoie.

Tu îţi eşti de ajuns

O mamă puternică ştie că fiica ei nu are nevoie de un bărbat, pentru a fi completă. Ea este de ajuns pentru propria ei persoană. Dragostea este un lucru minunat, ce poate fi găsit în milioane de lucruri care nu implică o căsătorie.

Iubirea necondiţionată există – Iar acest lucru nu îl poate simţi o fată decât în momentul în care devine mamă :)
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!