Sari la conținut

1000 de părinţi au fost întrebaţi despre viaţa sexuală, după apariţia copilului. Ce credeţi că au răspuns?

Pentru majoritatea cuplurilor, venirea pe lume a unui copil schimbă aproape totul. Au senzaţia că se trezesc mai mult decât adorm, că duşul de relaxare se transformă doar într-o fantezie şi că, peste noapte, cele mai importante subiecte de discuţie devin schimbatul scutecelor, somnul bebeluşului şi culoarea căcuţei. În tot acest basm obositor, dar de-a dreptul superb, te şi întrebi unde mai este loc de sănătatea cuplului, de plăcerea vieţii sexuale. Mai există ea? Sau, mai bine zis, mai există timp şi plăcere pentru viaţa sexuală?

Rezultatele unui nou studiu publicat pe Fatherly au arătat că sexul după apariţia copilului este… mult mai puţin. Nimic nou, aţi spune, dat staţi să detaliem!
Cercetarea a inclus aproximativ 1000 de părinţi proaspeţi şi a arătat că, în fapt, calitatea sexului este cea care scade dramatic. În ciuda faptului că frecvenţa actelor intime precum îmbrăţişatul şi sexul oral creşte, calitatea actelor sexuale, dorinţa de a face sex sunt cele care merg pe o pantă descendentă.

► Citeşte şi Confesiuni de mii de like-uri despre cum e sexul dupa ce devii parinte

Deloc surprinzător, femeile, acea parte din cuplu care adăposteşte un alt om în corp timp de nouă luni, sunt cele pentru care plăcerea şi dorinţa actului sexual scad semnificativ. 47 % dintre femeile care au răspuns cercetării au declarat că sexul este mult mai puţin calitativ decât înainte de venirea pe lume a copilului, în timp ce numai 43 % dintre bărbaţi au fost de acord cu acest aspect.  Pe de altă parte, un procent de 40 dintre femei a declarat că nu au remarcat schimbări semnificative, în timp ce 47 % dintre bărbaţi şi-au exprimat un punct de vedere contrar. În mod surprinzător, pentru 13 % dintre femei sexul a devenit mai bun, părere pe care nu au împărtăşit-o decât 10% dintre bărbaţi.

Deci, haideţi să recapitulăm:

  • Calitate mai slabă a sexului: 47 % femei, 43 % bărbaţi
  • Nicio schimbare semnificativă:  40 % femei, 47 % bărbaţi.
  • Calitate mai bună a sexului: 13 % femei, 10 % bărbaţi.

Se pare, însă, că diferenţe foarte mari între cele două sexe au apărut la întrebările privind apetitul sexual.

  • Scăderea apetitului: 61 % dintre femei, 30 % dintre bărbaţi.
  • Nicio schimbare din acest punct de vedere:  28 % dintre femei, 51 % dintre bărbaţi
  • Creşterea apetitului sexual: 11 % dintre femei, 19 % dintre bărbaţi

Rezultatele acestor discrepanţe nu sunt, însă, rupte din lumea SF. La nivel biologic, persoana care găzduieşte viitorul copilaş trăieşte, în mod evident, experienţe diferite de celălalt membru al cuplului. Când femeia naşte, corpul ei eliberează mai multă oxitocină – hormon al fericii – iar nevoia ei de intimitate se re-focusează asupra copilului, nu asupra partenerului, aşa cum se întâmpla anterior. Mai mult, atât femeile, cât şi bărbaţii participanţi la studiu au declarat că foarte multe schimbări apărute în viaţa de cuplu pot fi puse pe seama faptului că, pe lângă adoptarea unui nou stil de viaţă, intervin şi îngrijorările cu privire la opinia partenerului despre propriul corp. 60 % dintre părinţii care au declarat că frecvenţa sexului s-a diminuat şi-au exprimat regretul cu privire la acest aspect, în timp ce 43 dintre ei au spus că acest lucru le este indiferent sau chiar că îi bucură. Dintre aceia care au declarat că fac mai mult sex după apariţia copilului, 79 % au spus că sunt încântaţi de această schimbare.

► Citeşte şi În atenția mămicilor! Adevărul despre sex, cu Zoe Saldana

De ce am publicat rezultatele acestui studiu? Pentru a arăta că, atunci când vine vorba despre sexul după apariţia copilului, nu există bine sau rău. Schimbările la nivel de cuplu depind de fiecare membru în parte şi, cel mai important, este să vă oferiţi unul altuia sprijin, pentru ca la momentul potrivit totul să redevină la normal.


 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!