Sari la conținut

5 lucruri despre turistul român pe care nu le înţeleg

Se face aproape o lună de când ne-am întors din vacanța semi-eșuată și cu toatea astea mă surprind deseori că mă gândesc la turiștii români cu care ne-am intersectat în Antalya. Ce să fac dacă văd tot felul de scene urbane foarte asemănătoare cu ce am trăit acolo?

Așa că m-am așezat la laptop să scriu lucrurile pe care nu le înțeleg, poate aveți voi răspunsuri. Înainte de asta fac și aici un disclaimer așa cum am făcut la articolul acesta. Nu toți turiștii sunt așa, nu toți procedează cum urmează să scriu mai jos și nu generalizez. Plus că o parte din aceste comportamente le puteți vedea și la alte popoare.
 
5 lucruri despre turistul român pe care nu le înțeleg

►Citeşte şi În vacanță, cu prichindeii! Top 5 destinații recomandate pentru familii

Aplaudatul în avion

– Mami, de ce aplaudă oamenii la aterizare?
– Nu știu. Poate pentru că se bucură că au ajuns cu bine.
– Păi nu asta e treaba pilotului? Să ajungă cu bine, adică.

Are dreptate copilul, pilotul e la serviciu în timpul zborului și își face doar treaba. Pe voi vă aplaudă cineva ori de câte ori trimiteți un mail, sunați un client, vindeți un produs, tratați un pacient, livrați un curs, etc.? În fine. Dacă la aterizare mai pot găsi motive pentru care oamenii s-ar pune pe aplaudat frenetic, recunosc că pe cei care aplaudă și la decolare nu îi înțeleg. O fi vreun mecanism de eliberare de tensiuni.

Farfuriile umplute până la refuz

Știu, avem o istorie în spate și amintiri cu farfurii sărace, dar chiar și așa… Nu văd de ce ți-ai umple farfuria până la refuz, eventual și cu antreu și cu fel principal pe aceeași farfurie. Să fie și mult și să nici nu te mai ridici de la masă pe pacurs ca să îți mai iei câte ceva. Lenea chiar e o cucoană mare. Păcat că deznodământul farfuriei cu vârf mare e o farfurie cu vârf mai mic, care ajunge la gunoi. Risipim mâncarea cu prea multă ușurință.

(...)

Citeşte mai mult pe cristinaotel.ro

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!