Sari la conținut

6 trucuri utile pe care fiecare părinte trebuie să le ştie, atunci când vrea să îşi ţină puiul ocupat (şi nu numai)

Dacă ţi s-a întâmplat să mănânci gogoşi stând pe wc, să bagi rufele din nou la spălat pentru că le-ai uitat ude în maşina de spălat sau dacă îţi cauţi adesea telefonul în geantă, în timp ce vorbeşti la el lipit de ureche, atunci e clar: eşti părinte!

Şi pentru că nu doar tu ştii ce implică meseria de părinte, avem pentru tine soluţii geniale pentru a-ţi diminua stresul produs de copii. Iată la ce ne referim:

Tava pentru brioşe este bună pentru sortat năsturaşii – Este numai bună să îţi ofere o pauză de la tot! Întinde nişte năsturaşi, biluţe sau orice altceva găseşti colorat prin casă şi îndeamnă-ţi copilul să le sorteze după culori, ca în imaginea de mai jos! Funcţionează, crede-ne!

Limită pentru dimensiunea hârtiei igienice – Da, ştim, deşi al tău copil a început să îşi facă nevoile fără ajutor,  ţi-ai dat seama că una dintre punctele slabe ale acestei performanţe e faptul că hârtia igienică se consumă infinit mai repede. Nicio grijă, se poate rezolva! Lipiţi o hârtie oarecare, un semn de carte, o prinţesa sau un camion din carton, orice, acolo unde vreţi să rupă copilul hârtia şi… gata! Micuţul va adora acest joc şi urmările se vor vedea chiar şi la buzunar şi la timp.

Suport de brioşe pentru îngheţata pe băţ – Şi prichindelul tău se murdăreşte până la coate mâncând îngheţată pe băţ? Nicio problemă! Ia un suport de hârtie pentru brioşă, înţeap-o cu băţul de la îngheţată şi ridic-o astfel încât îngheţată topită să se prelingă pe ea şi nu pe degetele copilului. Ingenios, nu?

Metoda punctelor – Ai gemeni şi au pretenţia să aibă fiecare hăinuţa lui, chiar dacă e identică celeilalte? Atunci marchează etichetele cu câte o bulinuţă sau două, în funcţie de „proprietar”.   

Sprayul împotriva monştrilor – Copilul are monştri sub pat, care apar numai noaptea, după ce tu ieşi din cameră? E clar: E musai să foloseşti sprayul împotriva monştrilor! Vor dispărea cât ai zice „monstru”. Ia un recipient gol în care se ţine soluţia de curăţat geamuri, îmbracă-l în colorată pe care scrii Împotriva monştilor, umple-o cu apă şi... gata! Magia e gata!

Şiretul-ruletă – Ştim că este destul de greu să mergi cu piciul la cumpărături, dar dacă vrei să îi cumperi pantofiori e musai! Sau… nu? Nu! Pentru că există o soluţie şi pentru această problemă: nu trebuie să iei cu tine ruleta de măsurat, este de ajuns să înnozi un şiret exact la dimensiunea talpei copilului şi gata! Copilul cu tati sau cu bunica acasă şi tu la shopping! I

Bicarbonat de sodiu în cutia de gunoi – Să fim sinceri, şi c**a de bebe miroase urâţel, mai ales dacă e lăsat în scutecel, în coşul de gunoi, mai multe zile! Aşa că nu ar fi rău să plasăm acolo strategic şi un recipient cu bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu este recunoscut pentru faptul că îndepărtează mirosurile neplăcute. Utilă idee, nu?

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!