Sari la conținut

7 curiozităţi despre noi… femeile. “Cu cât IQ-ul unei femei este mai mare, cu atât mai puțini copii va avea”

Am crede că știm aproape totul despre noi, femeile: că rostim zilnic mult mai multe cuvinte decât bărbaţii, că recunoaştem multe nuanțe de culori și că mănâncăm destul de mult ruj într-o viață. Cu toate acestea, oamenii de știință au decis sa sape mai adânc și au descoperit multe lucruri mai interesante și neobișnuite despre natura noastră, a femeilor. Recunoaștem că au niște surprize chiar şi pentru noi.

1. Femeile se pricep la a-și aduce aminte ce trebuie făcut, nu la ceea ce a fost făcut

Fiecare femeie este familiarizată cu situația în care un bărbat uită să cumpere anumite alimente sau să scoată gunoiul. Există o explicație științifică pentru acest fapt.

În 2015, Liana Palermo le-a oferit a 100 de bărbați și femei diferite sarcini pentru a-și testa memoria cu un interval de la două minute până la o zi. După cum s-a dovedit, femeile sunt mai bune să-și amintească sarcinile pentru viitor, în timp ce sarcinile finalizate sunt uitate.

Aşa că, dragi bărbaţi, nu vă mai supăraţi pe noi că “vă tocăm” la cap cu cee ace aveţi de făcut şi uităm să vă mulţumim pentru ceea ce aţi îndeplinit! E vina biologiei….

2. Femeile sunt capabile să simtă feromonii bărbaților într-o mulțime de oameni

Experții americani au declarat că, cu cât un bărbat este mai sănătos, cu atât mirosul lui este mai puternic şi atrage mai repede o femeie.

O femeie poate sesiza prezența unui bărbat chiar și într-un magazin de parfumuri, unde alte zece femei tocmai au pulverizat parfum pe încheieturi. În plus, simțul mirosului unei femei poate chiar să identifice imunitatea unui om. Are nevoie doar de 3 secunde pentru a face asta!

Mai mult, oamenii de ştiinţă de la University of British Columbia au ajuns la concluzia că mirosul de bărbat le linişteşte pe femei. Poate şi acesta este motivul pentur care noi, femeile, obişnuim să adormim cu tricoul soţului în braţe, atunci când el este plecat.

3. Femeile se îndrăgostesc mai greu decât bărbații.

Indiferent de ceea ce provoacă iubirea – creierul, inima sau hormonii – bărbații se îndrăgostesc de obicei mult mai repede decât femeile. Unele cercetări au arătat că mai mult de 25% dintre bărbați s-au îndrăgostit între întâlnirile 1 și 4, în timp ce doar 15% dintre femei au ajuns la același rezultat.

Mai mult, foarte multe femei au declarant că după cea de-a 20-a întâlnire nici nu au mai simţit fluturi în stomac. Aveau nevoie de mai mult…

4. Toxicoza în timpul sarcinii este bună pentru femei

Cercetătorii canadieni din Toronto au aflat că toxicoza în timpul sarcinii contribuie la dezvoltarea sănătoasă a fătului. Greața de dimineață și durerile de cap sunt ambele un rezultat al mecanismului de apărare care protejează un fetus de toxinele nocive. Astfel, aceste simptome neplăcute sunt de fapt bune pentru sănătatea unei femei. Aşadar, dragi graviduţe, să ne bucurăm atunci când avem greţuri, în timpul sarcinii!

Citeşte şi Curiozitati despre nastere si perioada de dupa

5. Cu cât IQ-ul unei femei este mai mare, cu atât mai puțini copii va avea

Psihologul britanic, Satoshi Kanazawa, a calculat că dorința femeilor de a avea copii scade cu 25% pentru fiecare 15 puncte suplimentare pe care le are. El a concluzionat că omenirea devine, în general, mai puţin inteligentă. deoarece femeile inteligente nu doresc să aibă copii; ele prioritizează auto-educația, auto-dezvoltarea, cariera și călătoriile.

Kanazawa a concluzionat că bărbaţii sunt mai interesaţi să se însoare cu acele femei pentru care valorile tradiţionale sunt mai importante.

6. Cu cât o femeie are mai mulți copii, cu atât îmbătrânește mai repede

Cercetătorii de la Universitatea George Mason din S.U.A. au aflat că femeile care au născut au telomeri mai scurți decât cele care nu au făcut-o. Asta înseamnă că părțile cromozomilor responsabili de protecția ADN-ului devin mai mici cu vârsta.

Mai mult de 2.000 de femei de diferite vârste au luat parte la studiu și s-a dovedit că, cu cât mai mulți copii are o femeie, cu atât mai mici vor deveni telomerii ei.

7. Femeile în roșu le fac pe alte femei să fie geloase

Adam Pazda de la Academia de Științe din Slovacia a efectuat un experiment neobișnuit. El le-a cerut bărbaților și femeilor să se uite la fotografiile unor alte femei și să-și exprime părerile despre ele.

Unele femei din fotografii erau îmbrăcate în roșu, iar altele purtau alte culori. Experimentul a arătat că femeile răspund activ femeilor purtând haine roșii, considerându-le ca o amenințare la adresa relației lor.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!