Sari la conținut

8 lucruri mai puțin știute despre sprâncene

La fel ca și ochii, în funcție de forma lor, sprâncenele sunt un element definitoriu pentru fizionomia fiecărei persoane. Forma lor pune în valoare trăsăturile, așa că nu e de mirare că femeile sunt preocupate să obțină forma perfectă. Însă rolul lor nu este doar unul estetic. Descoperă în articol 8 lucruri mai puțin știute despre sprâncene!

Ajută vederea

Cum? Firele de păr şi forma sprâncenelor nu permit transpiraţiei sau picăturilor de ploaie să ne intre în ochi.

Câte fire de păr conţine o sprânceană?

Potrivit unei clinici care se ocupă cu transplantul de păr, fiecare sprânceană conţine în medie 250 de fire de păr. Cu toate acestea, unele cercetări arată că sprâncenele nepensate pot avea chiar şi 1.100 fire de păr.

De ce cad firele de păr?

Durata medie de viaţă a unei sprâncene este de patru luni, ceea ce înseamnă că după această perioadă fiecare fir de păr cade făcând loc unor noi fire.

Sprâncenele sunt esenţiale în identificarea facială

Sprâncenele sunt elementele definitorii pentru trăsăturile fiecărei persoane şi de aceea este aproape imposibil ca sistemele de identificare faciale să recunoască o persoană care nu are sprâncene.

Forma sprâncenelor arată personalitatea

Potrivit experților în interpretare facială, sprâncenele subţiri denotă prudenţa şi controlul, iar sprâncenele groase caracterizează persoanele ca fiind cerebrale şi încrezătoare în propriile forţe.

Sprâncenele arată ceea ce simți

Prin intermediul limbajului nonverbal ne exteriorizăm sentimentele şi emoţiile. Expresiile faciale sunt involuntare, iar sentimentele puternice precum fericirea, nervozitatea, tristeţea, furia sunt exprimate cu ajutorul sprâncenelor.

Sprâncenele - semn al evoluţiei umane

Oamenii reprezintă singura specie care deţine sprâncene atât de evidente. Este un semn al evoluției, facilitând interpretarea şi observarea expresiilor noastre faciale.

Sursa: StyleCaster

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!