Sari la conținut

Ce înseamnă să fii mamă. Michelle Williams, mamă care îşi creşte singură fiica, defineşte perfect maternitatea

După moartea tragică a lui Heath Ladger (2008) – Michelle Williams a fost nevoită să îşi crească singura fetiţa, pe Matilda Ledger, atunci în vârstă de doar patru anişori. Rolul de mamă a pus stăpânire pe toată viaţa ei, nu doar pe aceea din spatele ecranului, ci şi din faţă. Din 2008 şi până acum, actriţa a fost nominalizată la Oscar pentru rolurile de mamă avute în filme precum Blue Valentine, Manchester by The Sea şi Wonderstruck, premiat anul acesta la Festivalul de la Cannes.

În Wonderstruck, Elaine (Michelle Williams) joacă rolul unei mame care îşi creşte singură fiul, pe Ben. Ea îl încurajează să îşi urmărească pasiunea pentru spaţiu, muzee şi colecţii, învăţându-l să fie extrem de curios, chiar cu riscul de a se vedea pusă în faţa întrebărilor incomode despre absenţa tatălui său. Bunăvoinţa de a ţine seama de pasiunile, nevoile şi curiozităţile copilului este un exerciţiu pe care Williams îl practică şi în viaţa reală, în rolul de mamă a Matildei.

►Citeşte şi Cum se poate descurca o mamă singură?

„Ceea ce mi se pare cel mai interesant la rolul de a fi mamă, atât în filme, cât şi în viaţa reală, este asumarea faptului că trebuie să răspunzi întotdeauna tuturor nevoilor pe care le are copilul”, a declarat Williams, în cadrul conferinţei de presă. „Din punct de vedere personal şi profesional, cel mai bun truc pentru a lucra cu un copil şi pentru a-l cunoaşte este să ştii să îl asculţi şi să îi răspunzi. Nu trebuie să te gândeşti niciodată la imaginea pe care tu o ai despre cum ar trebui să fie un copil perfect, nu trebuie să te gândeşti niciodată la cine vrei tu ca el să fie, trebuie să ai în vedere doar cine e el, cu adevărat.

De Ziua Mamei, fetiţa mea mi-a dăruit o felicitare pe  care scria „Mami, îţi mulţumesc că mă laşi să fiu cine sunt cu adevărat” şi care avea imaginea unei fetiţe pe tocuri, aflată pe un skateboard.

Cred că atunci când devii mamă, cel mai greu este să pui o graniţă între ceea ce eşti tu ca femeie şi ceea ce eşti ca mamă. A fi mamă nu începe şi nu se termină la relaţia directă pe care o am cu fiica mea, este parte din munca pe care o fac zilnic, parte din relaţia pe care eu o am cu mine, în fiecare moment, pentru că vreau să fiu mai bună pentru ea. Nu este nicio parte din viaţa mea în care să nu se manifeste latura maternă. Fata mea este în centrul a tot ceea ce fac eu”, a spus Michelle.


 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!