Sari la conținut

Ce și cum să mănânci după sărbători, ca să reintri în formă

Gata, a trecut și perioada sărbătorilor. Mai sunt niște Ioni care își așteaptă peste câteva zile tortul și cadoul, dar pentru noi, ceilalți, ar cam trebui să fie sfârșitul sărbătorilor. Vrând sau nevrând, e nevoie să reintrăm în formă, că ieșim din casă și mergem la serviciu, trebuie să ne încapă hainele și să mai începem să și gândim câte ceva, după o săptămână de petreceri și vizite. Dacă ați avut de vizitat multe case de părinți, bunici sau alte rubedenii care gătesc tradițional, cel mai probabil vă simțiți și voi greoi și balonați, pantalonii au personalitate în talie, iar tricourile parcă plesnesc peste abdomen. Nu prea arată bine lucrurile, știu și eu. În perioada asta s-au acumulat între 2 și 4 kilograme. Dar vestea bună e că situația poate fi remediată în 1-2 săptămâni sau mai devreme, depinde de fiecare dintre noi. E multă retenție de apă sau conținut alimentar neeliminat. Prin urmare, fără panică, iată ce și cum să măncați după sărbători, ca să reintrați în formă. Dar, atenție, nu numai mâncarea e cheia.

Propuneți-vă un obiectiv realist. 10 kg în câteva zile nu veți slăbi, cu nicio rețetă. Un obiectiv realist vă va menține motivația vie și nu veți resimți stres.

Câteva principii generale

Uitați de înfometare

La prima vedere, poate părea cea mai simplă soluție. Facem foamea câteva zile și apoi gata, ne revenim. Știu oameni care spun că ei doar așa funcționează. Deci e clar că au mai făcut asta. Vestea proastă e că ne dăm peste cap metabolismul și în acest fel ne va fi din ce în ce mai greu să pierdem din kilogramele în plus. Oamenii care îți mențin greutatea sau care slăbesc mănâncă și poate o să vă surprindă acest lucru. Își planifică mesele și aleg alimente care să le stimuleze metabolismul.

Înfometarea nu e o soluție pe termen lung. Și mai e ceva: eșecul iminent al unei asemenea așa zise diete ne va transmite mesajul că noi nu suntem în stare și că toate eforturile sunt în zadar. Ceea ce ne va duce la abandonarea rapidă a proiectului și la revenirea către mâncatul în cantități mari, pentru a potoli foamea. Cerc vicios din care e posibil să nu mai scăpăm ușor.

(...)

Citeşte mai mult pe florinabadea.ro

Sursa foto: Pexels

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!