Sari la conținut

Cele două feţe ale maternităţii: de la „iubesc să fiu mamă”, la „simt că nu mai pot!”

Maternitatea are două feţe.

Prima înfăţişează o zi uşoară. O zi în care cei din jur îţi spun cât de frumos şi de zâmbitor este puiul tău. O zi în care micuţul se trezeşte gângurind, cu ochii în sclipire, iar tu dai deoparte draperiile şi simţi cum bucuria îţi inundă sufletul. O zi în care te simţi productivă. O zi în care bebele mănâncă, o zi în care ai ordine în casă, o zi în care ai mâncare proaspătă în frigider, o zi în care te poţi aşeza liniştită la masă, să îţi bei cafeaua cu lapte. O zi în care ai încredere în tine, în aptitudinile tale de mamă, o zi în care totul merge ca în reclamele de la televizor. O zi desprinsă parcă din fotografiile postate de mămicile perfecte, pe site-urile de socializare.

► Citeşte şi Viaţă de mamă: „Pentru că la sfârşitul zilei, oricum va părea că nu am făcut nimic”

Cealaltă faţă? E faţa în care eşti epuizată. Epuizată şi învinsă. O zi în care trebuie să supravieţuieşti nopţii nedormite. O zi în care bebe plânge de parcă simte că se sfârşeşte pământul. O zi în care plângi şi te întrebi ce n***a poţi face să fii o mamă mai bună. O zi în care te simţi frustrată, nervoasă, vinovată că nu eşti o mamă bună, pentru că mamele bune nu se simt niciodată frustrate.  Este faţa pe care nu o vezi niciodată făcând parade pe Facebook.

► Citeşte şi Realitatea dureroasă din spatele fotografiilor cu mămici perfecte de pe Facebook. Una din şapte se luptă cu depresia postnatală

Ambele feţe sunt reale. Şi da, mamele bune sunt frustrate. Mamele bune încearcă, încearcă până nu mai pot -  de unde şi frustrarea.

Mamele bună încearcă să îşi liniştească bebeluşul, timp în care îi fac mâncare fratelui mai mare, fac curat în casă, spală rufe… Mamele bune fac totul. Dar mamele bune uită că sunt momente în care nu e nimic în neregulă să nu poată face totul…

Mamele bune se simt vinovate, pentru că simt că nu pot fi perfecte.

Dar mamele bune chiar sunt perfecte. Dacă nu le-ar păsa, nu ar fi frustrate. Dacă nu le-ar păsa, nu şi-ar iubi puii atât de tare şi nu s-ar chinui atât de mult să îi liniştească, noapte de noapte.

► Citeşte şi: O mamă "norocoasă"

O mamă bună trece de la „iubesc să fiu mamă”, la „simt că nu mai pot”. O mamă bună are şi zile bune şi zile proaste. O mamă bună se simte epuizată astăzi, dar mâine poate fi cea mai împlinită mamă din lume. O mamă bună îşi doreşte să stea alături de copiii ei, să se joace cu ei, dar şi să plece pentru câteva zile departe de ei. 

► Citeşte şi De ce cred că escapadele fără ea sau el fac bine în cuplu

O mamă bună este perfectă aşa cum e.

Iar în ochii copiilor, mamă dragă, tu eşti cea mai bună mamă din lume!

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!