Sari la conținut

Cu copiii la Barcelona – ce să vezi, unde să stai şi să mănânci – mic ghid pentru părinţi

Barcelona este un oraş foarte mare şi foarte ofertant. Şi pentru copii sunt tot felul de activităţi pe care le pot face, iar dacă decideţi să mergeţi cu ei acolo sigur nimeni nu se va plictisi.

Ce să vizitaţi cu cei mici?

Acvariul. Aflat pe malul mării, acvariul din Barcelona include multe specii de peşti, pisici de mare, rechini şi chiar şi câţiva pinguini. Pentru cei mici este suficient de mare şi le da posibilitatea să vadă tot felul de specii interesante, precum binecunoscutul peste clovn (Finding Nemo) sau căluţi de mare. Există şi locuri unde poţi hrăni animalele şi mai multe “expoziţii” interactive, foarte interesante pentru cei mici. Să nu mai menţionăm că magazinul de suveniruri este foarte mare şi plin de lucruri interesante şi că am avut noroc că am plecat doar cu o mingiuţa de acolo (cu care ne-am jucat jumătate de ora în faţă muzeului, bineînţeles). Preţul biletelor este de 18 euro pentru adulţi şi copii peste 11 ani, 13 euro pentru copii între 5 şi 10 ani, 6.5 euro pentru copiii de 3-4 ani şi gratuit pentru cei mai mici (la achiziţionarea online). Programul este, în general, între 10 şi 20. Se ajunge cu metroul, până la staţia Barceloneta sau Drassanes şi apoi pe jos. Mai multe despre cum a fost cu Sofia la acvariu puteţi citi aici.

Grădina Zoologică. La început am crezut că nu vrem să mergem la grădina zoologică în Barcelona, dar odată ce am ajuns acolo ne-am bucurat că nu am ratat-o. Foarte întinsă şi plină de tot felul de animale, veţi petrece aici cel puţin 4 ore dacă nu o zi întreagă. Aveţi de observat lei, zebre, elefanţi, girafe, dragoni de Komodo, suricate şi multe, multe altele. Să nu uităm de spectacolele hrănirii sau dresajului de animale, care se întâmplă zilnic la ore prestabilite. Preţul biletelor este de 15,90 euro pentru adulţi şi 9,55 Euro pentru copiii peste 3 ani (preţuri valabile la achiziţionarea online).  Programul este în general între 10 şi 18. Se ajunge cu metroul, până la staţia Vila Olipica sau Arc de Triomf şi apoi pe jos (sunt două intrări separate). Mai multe despre cum a fost cu Sofia la zoo puteţi citi aici.

Tibidabo. Dacă vreţi să aveţi cea mai bună privelişte deasupra întregului oraş, puteţi merge la Tibidabo. Aflat deasupra Barcelonei, parcul de distracţii va oferă panorame extraordinare dar şi tot felul de leagăne sau rollercoastere în care să va daţi. Jocurile sunt potrivite pentru copii începând de la 90 de cm (împreună cu un adult), nu sunt extrem de multe, însă sunt mai mult decât suficiente pentru cei mici. Tot acolo găsiţi şi câteva restaurante (nu neapărat cu cea mai sănătoasă mâncare ca să fim sinceri), şi o biserică impozantă. Dacă urcaţi până sus în turle, priveliştile vor fi cu siguranţă şi mai impresionante. Preţul biletelor este de 28,5 euro pentru adulţi peste 1,20 m şi 10,30 euro dacă cei mici au între 90 cm şi 1,20m. Programul este variabil. Iarna nu este deschis, primăvara deschid doar în weekend, iar vara deschid şi în timpul săptămânii, cu un orar undeva între 10 şi 20. Se ajunge în varii moduri, noi am luat autobuzul direct de la Placă de Catalunya, dar cred că în sezon este foarte foarte aglomerat. Se poate ajunge şi cu taxi-ul.

Parcul Guell. Pe lângă operele lui Gaudi (unde cei mici se vor distra nespus de tare, alergând prin “peşteri”, încercând să se joace cu faimoasa şopârlă sau admirând casele), parcul este imens şi are tot felul de alei, dar şi locuri de joacă. Copiii nu se vor plictisi timp îndelungat. Iar pe lângă parc sunt destule magazine de îngheţată, în caz că este prea cald afară. Parcul este gratuit, dar preţul biletelor pentru zona monumentelor este de 7 euro pentru adulţi şi de 4.90 euro pentru copiii peste 7 ani. Trebuie notat însă că dacă mergeţi cu copii sub 7 ani şi achiziţionaţi biletele online trebuie să luaţi bilet şi pentru ei, la 0 euro, altfel nu li se va permite accesul în zona monumentelor. De asemenea, trebuie să va alegeţi zona exactă când veţi ajunge şi puteţi intra doar la ora respectivă sau în următoarele 30 de minute. Odată intraţi, puteţi rămâne cât doriţi. Programul este în general de la 8.30 la 19, dar merită verificat pe site, pentru că iarna închide mai devreme iar vara mai târziu. Se ajunge destul de greu, pentru că nimic, în afară de taxi-uri, nu opreşte chiar lângă parc, şi asta poate fi o problema dacă sunteţi cu căruciorul, pentru că de unde opresc metrourile sau autobuzul trebuie să o luaţi la deal pe o pantă destul de abruptă. Puteţi lua metroul până Vallacarca sau Lesseps şi să mergeţi apoi 15 minute pe jos.

(...)

Citeşte mai mult pe crestemsicalatorim.com
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!