Sari la conținut

De câte ori trebuie să te speli pe față? Recomandările dermatologului

Pare o întrebare banală, nu?! Face parte din ritualul tău zilnic, așa îți începi ziua și așa o și termini, după demachiere. Dar te-ai gândit ce greșeli faci atunci când îți speli fața? Iată recomandările medicului dermatolog Erin Gilbert.

Nu cred că a acordat cineva prea multă atenșie spălatului pe față… un obicei practicat zilnic, cel puțin o dată pe zi. Probabil nici nu realizezi că îl faci greşit. De câte ori este indicat să ne spălăm pe faţă? Iată care sunt recomandările medicului dermatolog Erin Gilbert, potrivit Business Insider:

Mulţi oameni cred că dacă se spală mai rar pe faţă vor avea pielea mult mai hidratată. Acest lucru este parţial adevărat, dar dacă faci acest lucru o să ajungi să ai pielea mult mai uleioasă, fapt ce poate duce la apariţia acneei. Prin urmare, Erin ne sfătuiește să ne spălăm zilnic pe faţă, chiar şi de două ori, în funcţie de tipul de ten.

►Citește și Tratamente pentru faţă cu ingrediente naturale

Cei mai mulți dintre noi nu ştiu faptul că, odată cu schimbarea anotimpurilor, trebuie să ne schimbăm şi produsul cu care ne spălăm pe faţă. De exemplu, în timpul verii trebuie să folosim un produs mai astringent, care produce multă spumă. Iar dacă tenul are tendinţe acneice ar trebui să folosim un produs care să conţină acid salicidic. În sezonul rece e bine să folosim un produs de curăţare mai blând, care conţine mai puţin săpun şi astfel nu îţi elimină tot uleiul de pe faţă.

În același timp, dacă folosim prea des aceste produse putem să ne irităm pielea foarte ușor. De asemenea, dacă folosim o perie exfoliantă trebuie să avem grijă, deoarece dacă apăsăm prea tare riscăm, din nou, să ne irităm pielea.

Tu de câte ori te speli pe față în fiecare zi?

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!