Sari la conținut

De ziua fiului meu, nimeni nu mi-a spus "La mulţi ani; de un an eşti mamă!"

Ieri a fost ziua fiului meu, prima aniversare din viaţa lui! Nu pot spune câte emoţii am avut, cât de împlinită m-am simţit văzând ce omuleţ mare am crescut din puiul chiar mai ieri era cât mâna mea.

A trecut un an de când el a venit pe lume. Un an de când eu sunt mamă. „Sunt mamă!” Dumnezeule… cât m-am schimbat! Câte lucruri s-au schimbat de atunci!

Ieri a fost ziua fiului meu şi, nu ştiu dacă am greşit sau nu, dar eu m-am gândit şi la mine. Mi-am amintit cât de frică îmi era anul trecut, prin timpul acesta. Mă întrebam cum mi se va schimba viaţa, dacă maternitatea va fi pentru mine, dacă voi fi în stare nu doar să cresc un copil, ci să îl cresc frumos.

Îmi era frică de naştere de aş fi dat orice să închid ochii şi să îi mai deschid doar cu bebe în braţe. Mă pregătisem pentru naştere naturală, deşi auzisem că durere mai mare nu există! Îmi era teamă că vor apărea complicaţii şi mă întrebam dacă nu cumva ar trebui să aleg cezariana din prima.

Mă întrebam dacă voi avea lapte să îl hrănesc, energie să îl bucur, putere să ajut. Dar dacă nu îl voi iubi? Mă gândeam întruna că habar nu am cum este să fiu mamă, nu am avut fraţi sau surori, nu ştiu cum este să iubeşti pe cineva mai mic decât tine din toată inima. Nu cunoşteam iubirea maternă şi îmi era teamă de mine…

Puiul meu… anul trecut prin timpul acesta erai desenat în mintea mea. Te visasem de atâtea ori, mi te închipuisem zilnic şi ardeam de nerăbdare să îţi văd chipul; ochii… guriţa…

Îmi amintesc că m-am aşezat pe patul de naşteri şi nu făceam decât să mă rog la Dumnezeu să îmi dea putere să te aduc pe lume. Să nu mă las! Să fiu mama pe care o meriţi. Era cea mai mare dorinţă a mea! Să te ajut să vii uşor pe lume şi să te văd că eşti sănătos.

Ţi-am auzit primul plânset, te-am strâns în braţe, ţi-am simţit căldura şi mi-am spus: acum sunt mamă.

De atunci şi până astăzi, puiul meu, viaţa mea s-a schimbat radical. Ieri s-a împlinit un an de când iubesc cum nu am crezut că pot iubi, de când îl iubesc pe tatăl tău de sute de ori mai tare decât o făceam înainte (pentru că habar nu avea cât poate fi de sensibil) – deşi nu am crezut că este posibil. De când râd cu tine, de când te visez pe tine, de când nu îmi amintesc viaţa fără tine.

Pentru că, odată cu venirea ta pe lume, totul s-a schimbat! Eu m-am schimbat! Eu sunt mai bună şi mai rea. Empatizez mult mai uşor cu oamenii din jur, dar îi dispreţuiesc mult mai puternic pe cei care ar putea să îţi facă rău, indirect. Nu mai sunt atât de indiferentă la ceea ce se întâmplă în ţara noastră, îi urăsc şi mai puternic pe cei care nu se gândesc la noi. Dar despre asta…

Ieri s-a împlinit un an de când sunt mamă!

La mulţi ani ţie, puiul meu! Îţi doresc să fii mereu vesel, bun, bucuros! Să fii iubit pentru frumuseţea sufletului tău, să ştii să ierţi şi să ceri iertare. Să fii sănătos şi să râzi în fiecare zi!

La mulţi ani mie! La mulţi ani mie, pentru că de un an sunt mamă! Să fiu sănătoasă, să îţi aduc fericirea, să te cresc frumos şi să am puterea să te las să zbori singur, când va veni momentul! Să fiu puternică şi să nu uit să mă iubesc şi pe mine.

La mulţi ani mie! De un an sunt mamă...

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!