Sari la conținut

Delicii sărate: Brioșe cu ardei gras

Aceste brioşe sunt perfecte pentru micul dejun, pentru un picnic în aer liber sau pentru excursii/drumeţii. Au un miros primăvăratic, sunt pline de culoare şi foarte aromate. Din ingredientele de mai jos, nouă ne-au ieşit 12 brioşe zdravene, însă dacă le doriţi mai mici, atunci compoziţia vă ajunge de 14-16 brioşe în funcţie de mărimea tăvii pe care o aveţi.

Ingrediente:

½ ardei roşu
½ ardei verde
1 fir de ceapă verde
2 ouă
120 ml ulei
180 ml iaurt grecesc
110 g mozarella
225 g făină
2 lingurițe praf de copt
1/2 linguriță bicardbonat de sodiu
1 ½ linguriţe sare

Primul pas este să preîncălziţi cuptorul la 160 grade Celsius (treapta 4 dacă aveţi un cuptor cu gaz).

Într-un bol se amestecă toate ingredientele uscate: făina, sarea, praful de copt, şi bicarbonatul de sodiu. Separat, amestecăm ouăle cu uleiul și iaurtul grecesc. Adăugăm treptat compoziţia lichidă în compoziţia formată din ingredientele uscate. Amestecăm până când se omogenizează totul. Încorporăm apoi şi restul ingredientelor.

Împărţim compoziţia în formele de brioşe, pe care le băgăm la cuptor timp de 30 min. Ca să fim siguri că sunt gata le putem încerca cu o scobitoare. După ce le scoatem din cuptor le lăsăm să se răcească, altfel forma lor nu se va păstra, iar o parte din compoziţie se va lipi de hârtie.

Citește mai mult aici!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter
    Life.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!

    Evenimente Bucureşti