Sari la conținut

Doamnelor, se pare că nu este nicio problemă dacă ne radem pe faţă cu… lama

Doamnelor, este timpul să vorbim despre ras. Şi nu, nu ne referim la axilă, la picioare şi nici la linia bikinilor, ci la rasul pe… faţă. Sunt sigură că fiecare dintre noi dă aproape lunar fuga la salon sau se lasă chinuită în propria baie, de ceară sau de zahăr, doar-doar o smulge o dată pentru totdeauna firele de deasupra buzei superioare sau de la perciuni, atâââât de deranjante!

Ei bine, şi în tot timpul aceste în care ne întrebăm de ce nu ne-am născut şi noi bărbaţi, să dăm hop-ţop cu lama pe faţă şi să ne frecăm mâinile că am scăpat în doar câteva minute, fără durere, cercetătorii lucrează pentru noi şi află ceva: şi femeile se pot rade fără probleme pe faţă cu binecunoscuta lamă.

►Citeşte şi Tratamente pentru faţă cu ingrediente naturale

Rasul pe faţă la femei e practicat de când lumea!

În fapt, nici măcar nu este meritul cercetătorilor contemporani căci, ce să vezi, chiar şi celebrele Marilyn Monroe şi chiar Elizabeth Taylor se rădeau pe faţă  - iar tenul lor superb nu ne poate spune decât că rasul aduce numeroase beneficii. Şi nu numai ele: rasul pe faţă este practicat de femeile japoneze de secole!

Beneficiile rasului pe faţă la femei:

Rasul pe faţă nu doar că îţi îndepărtează părul nedorit rapid şi fără durere, dar îţi şi exfoliază tenul - lăsându-ţi pielea super moale şi fină  - şi, în plus, îndepărtează celulele epiteliale moarte. Aşa se şi explică de ce bărbaţii trecuţi de 40 de ani au un ten mult mai sănătos decat cel al femeilor.
Cum funcţionează: îţi uzi faţa, aplici crema ta preferată de ras, pui mâna pe lama da ras şi tai în direcţia creşterii firelor de păr.

Nu se îngroaşă firul?

Faptul că s-ar îngroşa firul de păr este principalul motiv care le ţine pe femei departe de lamă. Dar dr. David E. Bank, fondatorul şi directorului Centrului de Dermatologie, Cosmetică şi Chirurgie cu Laser, susţine că faptul că rasul cu lama ar îngroşa firul de păr este doar un mit, pentru că nici epilarea cu ceară, nici rasul cu lama nu influenţează în niciun fel grosimea firului de păr. Avem în piele un anumit număr de foliculi de păr care, dacă nu sunt distruşi cu laserul, continuă să crească în acelaşi ritm şi cu aceeaşi textură.

Mămici… voi ce părere aveţi? Oricum ar fi… decizia vă aparţine! Pe barba voastră, cum s-ar spune!

Dar trebuie să ştiţi că, din câte ne-am documentat, pe noi ne-au cam convins părerile experţilor.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!