Sari la conținut

Friptură de porc la cuptor cu garnitură de cartofi dulci și sos de avocado

Friptura de porc la cuptor cu garnitură de cartofi dulci și sos de avocado este una dintre felurile preferate de mâncare ale copilului nostru. Trebuie să recunosc că toate aromele se potrivesc între ele de minune și în plus, am siguranța unei mese complete.
 
Subiectul “carne de porc înainte de 2 ani” este în continuare unul dintre cele mai controversate subiecte printre mămici. Nu trebuie decât să arunci un ochi pe grupurile de facebook destinate diversificării sau autodiviersificării și vei da numai de discuții aprinse pe tema asta.

Conform OMS sau NHS, carnea de porc se poate introduce de la bun început în alimentația copiilor, alături de alte tipuri de carne, cum ar fi puiul, vita, curcanul sau peștele.

Când am început noi introducerea solidelor, unul dintre lucrurile pe care mi le-a spus pediatrul de la vremea respectivă legat de alimente era să nu îi dau copilului carne de porc mai devreme de vârsta de 2 ani. Nu am cerut foarte multe explicații. În schimb, după o vreme, am schimbat pediatrul și m-am ghidat, la sugestiile acestuia, după recomandările oficiale și bine am făcut.
 
Se pare că interzicerea cărnii de porc este un mit, fără bază stiintifică. Important este ca aceasta să fie dintr- o sursă de încredere și să alegi o  carne proaspătă, fără prea multă grăsime, cum ar fi mușchiulețul sau cotletul.
 
Dacă vrei să prepari și tu această retetă de friptură de porc la cuptor cu garnitură de cartofi dulci și sos de avocado, găsesti lista de ingrediente și modul de preparare mai jos.

(...)

Citeşte mai mult pe mamamag.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!