Sari la conținut

În unele case, copiilor le e mai greu fără televizoare decât fără tați

Poate vi se întâmplă și dumneavoastră: orice aș citi despre relații și comunicare, fie că e într-o carte despre cum să îți crești copilul mai ușor și mai cu succes ori cum să nu te cerți cu partenerul pentru o pereche de șosete, multe, dar foarte multe dintre concluzii se pot adapta între oricare doi oameni. Indiferent de vârsta lor. Indiferent de gradul lor de rudenie sau de obligație socială.

Ba dimpotrivă, eu cred foarte mult că nu e bine să-i respingem apelul soțului, doar fiindcă în momentul acela eram într-o discuție cu vecina de la doi. Și doar fiindcă știm că el nu se supără oricum. Sau, și dacă se supără, îi trece. Întrebarea e: dacă ar fi sunat șeful în fix acel moment, nu i-aș fi răspuns?

Mie mama mea îmi răspunde întotdeauna la telefon, chiar dacă uneori e doar ca să îmi spună: Nu pot vorbi acum, te sun mai târziu.

►Citeşte şi Cum limitezi timpul la TV sau la tabletă? Regula celor 5 minute nu mai este valabilă

Așa că, încerc să fiu disponibilă de fiecare dată când mă solicită copilul meu. De la o vreme, mă ia de mână și mă duce în locuri după el. Poate doar până la ușă sau până la mașinuța de pe hol. Alteori până în dormitor să îmi arate fereastra. Rareori mă duce la bucătărie să ceară apă sau mâncare. Ce-mi arată nu pare deloc ceva important (pentru mine). Dar e pentru el.

Așa că, mă străduiesc să răspund. Să îi arăt că sunt disponibilă pentru el, chiar dacă nu am chef întotdeauna. Atunci mă întreb: Ce mesaj vreau să îi transmit în fix acest moment băiețelului meu? Că îmi place de el, că e o persoană cu care aș vrea să îmi petrec timpul, că îi ascult nevoile? Sau că nu îmi place de el, mă agasează și aș vrea tare mult să mă lase în pace și să își găsească ceva singur de făcut.

Orice relație între oricare doi oameni se bazează pe timp petrecut împreună. Timp petrecut împreună nu înseamnă că trebuie să mergem undeva. Putem rămâne și acasă. Poate mai ales acasă. Asta înseamnă să fim doar amândoi. Altfel relaționează un om când mai e doar cu un alt om. Altfel se hrănește apropierea.

(…)

Citeşte mai mult pe siblondelegandesc.ro
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!