Sari la conținut

Președintele a promulgat legea: masă caldă pentru elevi

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea OUG nr. 92/2017.  Mai exact, el a aprobat programul-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 50 de unități de învățământ preuniversitar de stat.
 
Legea stipulează că până la sfârșitul anului școlar 2017-2018, în perioada desfășurării activității didactice, preșcolarilor și elevilor înmatriculați în cele 50 de unități de învățământ preuniversitar de stat, denumite unități-pilot, li se acordă, gratuit, un suport alimentar, constând într-un pachet alimentar sau într-o masă caldă pe zi, în limită unei valori zilnice de 7 lei/beneficiar, inclusiv taxa pe valoare adăugată.
  
Cele 50 de școli au fost selectate astfel încât fiecare județ să aibă cel puțin o unitate de învățământ inclusă în proiect și, totodată, să fie reprezentative din punct de vedere al problemei semnalate (medii geografice izolate sau greu accesibile, medii sociale defavorizate, medii economice cu grad ridicat de sărăcie) .

Bugetul acordat a fost de peste 30 de milioane de lei (sumă destinată întregului an școlar 2017-2018), finanțare asigurată de la bugetul de stat, potrivit ordonanței de urgență adoptate. 
  
Autoritățile locale au posibilitatea să suplimenteze finanțarea din venituri proprii. In același timp, autoritățile locale care nu sunt incluse în program pot stabili aplicarea acestuia în școli sau grădinițe, în condițiile asigurării finanțării din venituri proprii. 
 
Prima etapă a Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolari și elevi s-a aplicat în anul școlar 2016-2017 și a implicat tot 50 de unități școlare. 
 
Planul este ca proiectul să fie extins pe viitor.

Sursa foto: Free pik

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!