Sari la conținut

Mesajul puternic al unei cunoscute bloggeriţe pentru femeile gravide: Nu vă temeţi de naştere!

Bloggeriţa australiană Laura Mazza, cunoscută şi sub numele de Mum on the Run, a impresionat milioane de femei din lumea întreagă, după ce a postat pe pagina ei de socializare un mesaj prin care le încuraja pe viitoarele mame să nu se teamă de momentul naşterii.

Laura este mămica a doi copii, Luca şi Sofia, şi a devenit cunoscută în rândul mămicilor prin intermediului cronicilor postate aproape zilnic pe blogul ei, cronici în care povesteşte cu sinceritate şi cu cu un unor absolut delicios cum este viaţa cu doi copii.

Dacă de curând încuraja mamele să îşi accepte corpul aşa cum e, cu imperfecţiunile lui, prin intermediul postării devenită virală – Acesta nu este corpul de care te-ai îndrăgostit – acum o altă postare de pe Facebook i s-a viralizat instantaneu – Nu vă temeţi de naştere.

Dragi mămici gravide,

Nu vă fie frică de naştere!

Ştiu că poveştile auzite vă sperie foarte tare. Dacă şi voi sunteţi ca mine… vă temeţi că nici nu ieşi  în viaţă din asta.  Travaliul este un cuvânt înfricoşător. Dar gândiţi-vă de ce se numeşte aşa: când naşti, călătoreşti într-o altă lume, din care iei un suflet căruia îi dai viaţă aici, pe acest pământ. Este o sarcină extrem de dificilă, dar al naibii de frumoasă!

E normal să îţi fie frică de naştere, să te temi pentru tine şi pentru puiul tău. Numai noi, oamenii, suntem singurele fiinţe de pe acest pământ care se tem de travaliu.
Prima mea naştere m-a făcut să fiu extrem de vulnerabilă. Toate femeile din jurul meu îmi spuneau întruna: hei, nu te teme, femeile fac asta de de sute de mii de ani, iar eu credeam că voi da greş, că nu o voi putea duce la capăt, pentru că sunt slabă. Dar nu fusese deloc aşa. Uitasem doar cât de puternică pot fi.

Aşa că am prins puteri, m-am simţit de neînvins şi am născut cel mai frumos copil din lume.

Şi tu ai puterea asta.

Dacă te ajută să pui pe hârtie un plan, fă-o.

Dacă vrei să iei calmante, fă-o.

Dacă vrei să simţi fiecare durere, pentru că ştii că poţi rezista, fă-o.

Dacă ţi-e teamă de naşterea naturală, alege cezariană. Ai dreptul să o faci!

Ai dreptul să faci aşa cum vrei tu. Este corpul tău, copilul tău.

Iar dacă lucrurile nu merg conform planului, nu te gândi că ai eşuat. Tu ştii că ai făcut tot ceea ce ţi-a stat în putere, pentru a aduce pe lume un copil sănătos.

Ţi-ai arătat iubirea faţă de el aşa cum ai ştiut tu mai bine. Să nu regreţi nimic. Niciodată. Simte-te puternică, pentru că tu ştii că vei face întotdeauna mai mult chiar decât vei putea, pentru copilul tău.

Nu este nimic rău în a alege cezariana. Nu este nimic rău în a alege calea naturală. Că naşti în apă, că naşti pe o masă, că iei calmante, că nu iei… Nimic nu e greşit. Greşit este să fii judecată sau să judeci, la rândul tău.Ignoră criticile! Ignoră-I pe oamenii care judecă fără să cunoască. Nu te cunosc, nu îţi ştiu povestea, nu îţi ştiu copilul. Modul în care alegi să naşti nu are legătură modul în care îşi iubeşti copilul. Şi nici cu modul în care copilul te va iubi.

Meriţi să fii apreciată. Ai crescut un copil, l-ai născut. Vaginal, prin cezariană, cu sau fără calmante, ai reuşit! Tu! Da, tu!

Naşterea este normală, temerile sunt normale, dar tu, mamă, nu te subestima niciodată! Eşti mai puternică decât crezi!

Sursa foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!