Sari la conținut

Nu schimba medicul doar fiindcă nu-ți spune ceea ce vrei să auzi

Eu sunt dentist care a practicat doar în Anglia, niciodată în România, el e neurochirurg care s-a format în Anglia și care lucrează de câteva luni bune aici la noi.

În România, există o adevărată industrie a celei de a doua păreri. Numărul pacienților existenți la ora actuală este în fapt dublu sau triplu, fiindcă toată lumea vede 2 sau 3 medici pentru aceeași problemă.

În România, medicii practică medicina cam cum conduc Jmecherii cu Q7 prin București, de zici că prioritatea în trafic se vinde la pachet cu mașina: au învățat la școală că cel mai scurt drum între două puncte e o linie care le unește și se încăpățânează să arate că au ținut minte ceva de la ore: sar peste șine de tramvai, taie intersecții, în fine. Cunoașteți genul. Nu sunt toți așa, desigur, nu vreau să generalizez, ci doar să evidențiez un șofer regulamentar de Q7 pe lângă tramvai.

Așa că, permiteți-mi un sfat modest: atunci când ați găsit un medic în care aveți încredere, poate a venit cu recomandări excepționale, poate doar există chimie cu omul respectiv, nu-i dați cu piciorul atunci când nu vă spune ceea ce vreți să auziți.

Vedeți, mentalitatea medicului în România încă este aceea că știe el mai bine ce e de făcut pentru pacient.

 

(…)

Citește mai mult pe www.siblondelegandesc.ro!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!