Sari la conținut

O zi în care nu te plângi

Alergăm prea mult pe pilot automat. Reacționăm uneori inconștient la tot ce viața ne scoate în cale, trăim cu frici și convingeri limitative, aruncăm vina pe alții pentru ceea ce ni se întâmplă și ne e greu să ne asumăm responsabilitatea pentru multe din acțiunile și gândurile noastre. Toată lumea vorbește despre arta prezenței conștiente, despre mindfulness, dar pasul de la teorie la practică poate părea dificil. Am creat astfel o serie de exerciții simple, gândite la nivelul unei zile, care să te ajute să îți pui obiceiurile sub lupă. Vei conștientiza astfel care din ele sunt sănătoase și merită să fie păstrate, dar și care sunt obiceiurile care îți fac rău și ar trebui să le înlocuiești cu altele.

Când a fost ultima zi în care nu te-ai plâns deloc, de nimic? E foarte posibil să nu îți amintești pentru că multe lucruri le facem deja inconștient. De prea multe ori reacționăm pur și simplu, fără să trecem faptele printr-un filtru al rațiunii.

►Citeşte şi 100 de zile de recunoștință

Exercițiul pe care ți-l propun azi e aparent simplu: să nu te plângi timp de o zi. S-ar putea ca 24 de ore să ți se pară multe, dacă scazi însă orele de somn, 7 să zicem, mai rămân doar 17 ore în care să iei lucrurile așa cum vin, fără să te plângi că:
 

  •     e greu să te trezești dimineața sau că iar a sunat ceasul
  •     apa s-a încălzit greu
  •     nu ai avut timp să îți bei cafeaua în liniște
  •     trebuie să alergi după copil toată ziua
  •     X a promis că te sună și nu nu a făcut-o
  •     nu îți iese nimic (în timp ce altuia aparent îi iese totul)

(...)

Citeşte mai mult pe cristinaotel.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!