Sari la conținut

Pedofilia: Ce abuzuri sexuale sunt pedepsite penal, de fapt

Dacă veți căuta pedofilia în Codul penal, veți rămâne dezamăgiți: nu există o infracțiune cu numele acesta. Dar există alte infracțiuni sexuale în legătură cu minorii și sunt pedepsite, de la caz la caz, cu ani grei de închisoare, uneori cu amenda penală. Nu spunem că nu există ideea de pedofilie, ci că ea se referă la o problemă psihică, iar nu la o faptă pedepsită penal. Altfel spus, un pedofil nu ajunge neapărat un infractor.

► Citeşte şi Ce le-aș face pedofililor

Actul sexual cu un minor, violul comis asupra unui minor, agresiunea sexuală sau coruperea sexuală sunt infracțiunile din Codul penal care ne interesează, atunci când vorbim de fapte sexuale cu copii (sau de față cu aceștia), chestiune intens discutată zilele acestea în presă. Fiecare dintre aceste infracțiuni are un specific anume, adică se referă la anumite tipuri de fapte și fiecare are pedepse specifice în legea penală.

Violul se referă la acte/raporturi sexuale de orice fel, unde esențialul e că victima violului nu și-a dat consimțământul. Când victima e un copil, atunci pedeapsa e între cinci și 12 ani de închisoare și tenativa se pedepsește.

(…)

Citeşte mai mult pe avocatnet.ro
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!