Sari la conținut

Primul Crăciun în trei. Cum să faceţi din primul Crăciun cu bebe o amintire de neuitat

Cea mai frumoasă perioadă din an este de acum, de când aţi devenit părinţi, chiar mai frumoasă. Niciodată nu aţi simţit că aparţineţi unei clipe, unor momente, unor oameni şi unui loc mai bine ca acum, de când iubirea voastră s-a transformat în cel mai frumos şi iubit om de pe pământ – bebeluşul vostru.

Poate că primul Crăciun împreună va fi oricum cel mai frumos din câte aţi trăit, însă sfatul nostru este să creaţi amintiri magice, care să vă păstreze în memorie senzaţia de bucurie absolută mult timp de acum încolo.

Iată de ce trebuie să ţineţi cont, dacă vreţi ca primul vostru Crăciun să fie, într-adevăr, de neuitat:

Primul Crăciun este despre voi trei, nu despre covoare curate – Este frumos ca în ziua de Crăciun casa să fie curată şi aranjată, însă nu acesta este cel mai important lucru. Cei mai importanţi sunteţi voi trei, împreună, şi nu luciul de pe mobilă. Dacă ai posibilitatea, apelează la cineva să te ajute în curăţarea camerelor. Dacă nu, depune doar minimul de efort pentru acest capitol. Nu trebuie ca ziua de Crăciun să te găsească într-o curăţenie lună, ci odihnită, binedispusă, recunoscătoare pentru familia minunată pe care o aveţi. Dacă îți stă casa în picioare, ați reușit să faceți bradul și copilul e liniștit, totul este perfect!

► Citeşte şi 15 activitati pentru Craciun

Primul Crăciun nu este despre cadourile pentru bebe, ci despre cadourile dintre voi – Da, ai citit bine! Chiar dacă bebe este acum cel mai important în vieţile foarte, pentru el cadourile sunt la fel de importante precum o discuţie despre Solstiţiul de Iarnă :). Veţi avea zeci de scrisori de citit şi de liste de cadouri de cumpărat, în anii ce urmează, aşa că nu vă epuizaţi de acum, când copilul nu are nevoie decât de iubire, de lăptic şi de somn. Lui îi puteţi lua un dar simbolic, în timp ce voi puteţi profita de ocazie, cumpărându-vă cadouri drăguţe unul altuia, soţ şi soţie. Copilul vă va ierta pentru asta, credeţi-ne!

► Citeşte şi Cadou sănătos pentru bebelușul de 1 an

Primul Crăciun în trei este despre fotografii – Nu lăsaţi ca obiectivul foto să vă fure în fiecare minut bucuria de a fi cu toţii, prezenţi la ceea ce se întâmplă, însă asiguraţi-vă că vă surprindeţi în fotografii pe care să le păstraţi peste ani. Vă vor aduce aminte de fericirea primilor ani în trei. Pentru ca totul să arate cât mai frumos, puteţi să purtaţi toţi trei pulovărase în aceleaşi culori sau îi puteţi îmbrăca pe micuţ cu pijamale specifice acestei perioade.

Alegeţi un obicei care se va transforma în tradiţie, peste ani – Suntem siguri că atunci când te gândeşti la Crăciunul copilăriei tale, îţi vine în minte o amintire care se repetă an de an. Acum, de când tu, tati şi bebe formaţi o nouă familie, puteţi alege un obicei care să devină tradiţia voastră, peste ani. Spre exemplu, personalizaţi anual câte un glob cu voi trei, aşa cum aţi arătat în anul respectiv. Sau aveţi grijă să vă filmaţi ori de câte ori desfaceţi cadourile.

► Citeşte şi Un Crăciun în stil scandinav. Decorațiuni de poveste

Vizitaţi-l pe Moşul sau chemaţi-l acasă – Desigur, copilul habar nu va avea ce este creatura roşie din faţa lui, care îl gâdilă cu barba alba, dar se va amuza teribil peste ani, când îşi va vedea figura speriată uitându-se la cel care aduce numai bucurii.

De Crăciun, bucuraţi-vă, dragii noştri! Spuneţi-vă cât de mult vă iubiţi şi pentru ce vă sunteţi recunoscători unul altuia. Crăciunul este, în primul rând, despre iubire!

Sursa foto: Free pik

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!