Sari la conținut

Răsfăț pentru o zi de sâmbătă! Quesadilla cu pui

Dacă sunteți în pană de idei și nu știți ce să mai gătiți sau pur și simplu vreți să încercați o rețetă nouă, noi vă recomandăm quesadilla cu pui. Se prepară ușor și rapid, și există multe variațiuni ale rețetei de bază, încât sigur nu o să vă plictisiți să gătiți quesadilla. Mai mult, acest fel de mâncare este potrivit pentru a fi servit ca aperitiv la petreceri, gustare într-o seară când aveți invitați sau ca fel de mâncare de sine stătător.

Ingrediente quesadilla cu pui (pentru 3 porții):

6 foi de tortilla
300 g piept de pui
100 g mușchi file
200 g mozzarella
1 roșie
2 fire de ceapă verde
½ ardei roșu
½ ardei verde
½ linguriță boia de ardei dulce
½ linguriță piper
½ linguriță usturoi granulat
1 praf de sare
2 linguri de ulei de măsline
Sos:
3 linguri de iaurt grecesc
1 lingură de maioneză
½ fir de ceapă verde
1 praf de sare
1 praf de piper

Primul pas este să tocăm cubulețe toate ingredientele pentru quesadilla, mai puțin mozzarella pe care fie o dăm pe răzătoare, fie o cumpărăm gata rasă. După acest prim pas, trebuie să tragem la tigaie pieptul de pui. Înainte să îl punem pe foc, condimentăm pieptul de pui cu boia de ardei dulce, piper, sare și usturoi granulat. Într-o tigaie bine încinsă, adăugăm cele 2 linguri de ulei de măsline și pieptul de pui condimentat. Îl lăsăm pe foc până când carnea este făcută.

În continuare vom asambla quesadilla, iar pentru acest lucru vom împărțim toate ingredientele pe care le avem în 3 părți, pentru că vom facem 3 porții. Într-o tavă (noi folosim tava de tartă) punem o foaie de tortilla, iar apoi punem pe rând ingredientele, începând cu mozzarella și terminând tot cu mozzarella.

Află restul detaliilor aici!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!