Sari la conținut

Se va modifica regulamentul şcolilor: schimbări atât pentru elevi, cât şi pentru părinţi

Conform unui act normativ ce va fi publicat în curând în Monitorul Oficial, în regulamentul şcolilor vor apărea schimbări pe mai multe planuri.

În ceea ce îi priveşte pe elevi, ei vor fi obligaţia ca în timpul orelor să îşi ţină telefoanele mobile într-un loc special, şi li se va interzice să mai facă de serviciu, pe şcoală. Pe de altă parte, părinţii vor fi obligați să însoțească la școală și preșcolarii, nu doar elevii din învățământul primar, iar amenda pentru cei care nu-și trimit copiii la școală va deveni o certitudine.

Care sunt considerentele în funcţie de care s-au luat aceste decizii?

În ceea ce priveşte telefoanele mobile, acestea trebuie ţinute departe de ochii elevilor, pentru a nu le distrage atenţia. Mai mult, vor fi setate astfel încât să nu deranjeze orele.

O altă măsură care se impune este aceea că elevii nu vor mai putea fi sancţionaţi pentru că nu poartă uniformă la şcoală. De asemenea, serviciul pe școală va fi interzis, fiind considerat o măsură care limitează accesul elevilor la educație. În plus, profesorii vor fi sancţionaţi dacă le vor interzice elevilor participarea la cursuri, din diverse motive.

În ceea ce îi priveşte pe părinţi, ei vor fi obligați să însoțească la școală și preșcolarii, nu doar elevii din învățământul primar. Dacă acum se face referire doar la elevii din învățământul primar, în curând se va face referire și la preșcolari. În schimb, în condiţiile în care transportul îl asigură şcoala, părinții vor fi scutiți de obligația însoțirii. Mai exact, ei nu vor fi obligaţi să însoțească elevii la şcoală, dacă transportul acestora se face cu microbuzele școlare.

Mai mult decât atât, părinții care nu le asigură copiilor accesul la învăţământ vor fi amendaţi. În prezent, părinții care nu asigură școlarizarea elevilor în perioada învățământului obligatoriu pot fi amendați cu o sumă cuprinsă între 100 și 1.000 de lei (ori sunt obligați să presteze muncă în folosul comunității). Conform noului ordin, cuvântul „poate” va fi înlocuit cu cuvântul „este”.

De asemenea, o altă schimbare vizează implicarea copiilor în strângerea sau gestionarea de fonduri. Deşi această faptă este interzisă actualmente, în curând va deveni și abatere disciplinară.

Acestea sunt doar o parte dintre noutățile care urmează să apară în regulamentul școlilor, conform unui act normativ ce va fi publicat în curând în Monitorul Oficial. Este vorba despre Ordinul Ministerului Educației nr. 3.027/2018, care va modifica regulamentul școlilor în ziua în care va fi publicat. Până atunci, toate aceste schimbări nu se vor aplica.

Sursa foto: Pexels

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!