Sari la conținut

Specialistul întreabă: „Tati, ce înseamnă să o iubeşti pe mami?”

articol realizat de psihologul Monica Berceanu

Deşi ai auzit de la copilul tău de sute de ori, poate, „TE IUBESC!”, să ştii că pe mine m-a surprins un băieţel frumos într-o zi, cu întrebarea: „Moni, ce înseamnă iubirea?”

L-am întrebat ce înţelege el prin cuvântul ăsta şi mi-a spus că nu MAI ştie, pentru că el credea că iubirea înseamnă ce simte el pentru mami, dar „Mami nu ţipă la mine. Tati, însă, ţipă la mami, o supără şi o face să plângă, şi atunci eu nu mai ştiu ce e aia iubire. Adică, dacă o iubeşte cum o iubesc eu, de ce o face să plângă? Eu nu o fac şi nici ea pe mine şi nici pe tati.”

Când auzi o întrebare aşa, spusă de un copil de 6 anişori, cam faci trei paşi înapoi, îţi îndrepţi spatele aproape instant şi îţi cam vine să dai cu toate cărţile şi cursurile tale de pământ şi să-i întrebi pe formatori: „De ce nu m-aţi învăţat cum să răspund la asta?”

(...)

Citeşte mai mult pe taticool.eu

Articole relationate
Gânduri pentru mama mea

Gânduri pentru mama mea

Cand se termina anul școlar, mama mă ducea mereu să îmi cumpere rochițe. Așa începea vara oficial. Închideam școala, puneam uniforma și cravata în cui și...

Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat

  Desenele animate și educația

  Plouă afară. E frig și cred că e un moment potrivit pentru acest subiect, despre care vreau să scriu de ceva vreme – despre educația copiilor și desenele animate. Un lucru e sigur, copiii...

  Abonează-te la newsletter
  Life.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!

  Evenimente Bucureşti