Sari la conținut

Stresul... sub control! Strategii eficiente în perioada Sărbătorilor

Cu doi copii eu de abia reuşesc să mă descurc în viaţa de zi cu zi. Sărbătorile aduc însă cu ele un haos care se întinde pe săptămâni bune înainte ca să înceapă. Uite care sunt strategiile pe care le folosesc ca să le fac faţă cu bine şi copiii să aibă parte de Crăciun şi toată magia lui.

Cadourile

Cred că nimic nu ne consuma mai mult timp şi mai multe resurse financiare decât cadourile. Fie că nu avem idee ce anume să luăm, că sunt prea scumpe, că magazinele sunt prea pline, că trebuie împachetate şi tot aşa...

Cu cadourile am câteva strategii care până acum s-au dovedit foarte utile:

Toate cadourile le cumpăr în luna noiembrie. 

Ca să aflu ce vor copiii îi pun să scrie cu spor către Moş încă de cum se termină octombrie. Asta îmi dă suficient timp de discuţii cu ei dar şi ca să le caut ce îşi doresc la un preţ acceptabil. Singura problemă este că până la sfârşitul lui decembrie îşi cam schimba preferinţa. 

Nu cumpăr cadouri pentru toată lumea. Adulţii din viaţa mea înţeleg că nu îmi mai folosesc toată energia ca să le fac cadoul perfect. Adesea îi invit la cumpărături de cadouri şi alegem împreună ce îşi doreşte fiecare. Şi cel mai probabil, dacă au copii, mă voi concentra mai ales pe cadourile pentru copiii lor.

Dacă sunt întrebată ce cadouri vor copiii am mare grijă să împart de pe lunga lor listă. Nu ţin neapărat să cumpăr eu totul.

Şi pentru că totul este atât de puţin formal nu îmi bat capul nici să aibă cele mai frumoase hârtii de împachetare.

Pregătirile de Sărbători

Îţi poate lua câteva zile bune ca să pregăteşti casa de sărbători. Şi încă vreo câteva ca să întinzi o masă ca în poveste. Din această cauză strategia câştigătoare de fiecare dată a fost să plecăm de acasă. Din fericire încă avem bunici care găsesc plăcere în a avea o casă plină aşa că am profitat din plin de invitaţiile lor. 

Dar dacă nu ar fi fost aşa cel mai probabil am fi plecat într-o călătorie, lăsând personalul de la un hotel/pensiune să pregătească cele necesare. Până la urmă aceste zile trebuie să fie de sărbătoare şi relaxare şi pentru noi.

Timpul

Copiii termină şcoala sau grădiniţă, bonele pleacă şi ele la familia lor, festivităţile de toate felurile se înmulţesc – timpul devine insuficient.

Cea mai bună strategie este de aceea să ai câteva zile libere înainte de sărbători, astfel încât să faci faţă tuturor fără ca să ţi se ridice tensiunea. În plus, poţi renunţa la unele dintre invitaţii, fie că vin dispre serviciu, familie, prieteni sau copii. În ce priveşte serviciu, parcă toată lumea are tendinţa de a îngrămădi totul spre sfârşit de an, ca să bifeze ceea ce nu le-a reuşit în lunile anterioare. Încearcă să obţii termene mai laxe şi să amâni pentru începutul anului următor ceea ce nu este urgent.

Voi ce strategii aveţi?

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!