Sari la conținut

Un terapeut a răspuns la întrebarea „ce înseamnă să fii un părinte bun”, iar mesajul lui a emoţionat mamele din lumea întreagă

Mesajul unui terapeut pentru copii a devenit viral pe internet, după ce a fost postat pe Facebook de Constance Hall, o binecunoscută bloggeriţă şi scriitoare din Australia.

Plângându-se la acesta de dificultăţile pe care le întâmpină ca mamă, Constance a primit un răspuns emoţionant. Ulterior, ea l-a postat pe contul ei de pe site-ul de socializare, alături de o fotografie cu ea şi cu copiii ei, iar aprecierile nu au contenit să apară.

“Acum câteva săptămâni, un terapeut pentru copii pe care eu îl cunosc destul de bine s-a uitat la copiii mei şi mi-a spus: Eşti o mamă atât de bună…

Simţind că nu sunt în măsură să aud aceste cuvinte atât de frumoase, am ripostat: Nu mă simt deloc o mamă bună. Copiii mă înnebunesc, îmi pierd adesea răbdarea şi mă găsesc noapte întrebându-mă oare cum voi mai putea răbda şi a doua zi.

►Citeşte şi Durerea neştiută a fiecarei mame. Ce s-a strecurat în sufletul ei, lângă împlinire şi fericire

La care terapeutul mi-a spus nişte cuvinte pe care nu le voi uita vreodată:

Copiii plâng, e modul lor de a comunica. Prichindeii ţipă, copiii se vaită, iar adolescenţii se plâng. Iar apoi mamele ripostează în şoaptă cu nişte cuvinte de care nu sunt mândre, înainte de a răspunde cu glas tare. Aşa comunică ele.

Dar ştii ce, Con? Asta e mai bună decât liniştea.

O casă plină de copii care ţipă, de adolescenţi care se ceartă şi de un părinte dat peste cap de toate acestea este o casă sănătoasă.

Copiii care tac, prichindeii speriaţi, adolescenţii care nu dau pe acasă şi părinţii care nu comunică niciodată cu cei mici – asta mă îngrijorează pe mine.

Iar copiii nu te înnebunesc deloc. Tu erai nebună deja! De-asta le-ai şi dat viaţă. Şi tocmai de-asta ştiu că eşti un părinte grozav. Respiră adânc, faci o treabă nemaipomenită!”

Sursa: Huffington Post

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!