Sari la conținut

Voi știți de ce nu aveți bani niciodată?

Am aflat noi la ediția a V-a a evenimentului comunității – Mama Time Out, de la Anamaria Ciuhuța. A fost una dintre edițiile cele mai dinamice,  sala a fremătat, a râs, a intervenit, a povestit din experiență proprie. Cum altfel ar fi putut fi, dacă am vorbit despre bani, despre trecut, prezent și viitor, în relația cu banii. Am avut cu toții ”aha moments”. Nu a fost ușor. Am plecat puse pe gânduri și, unele dintre noi, am luat și niște decizii. Așadar, de ce nu avem bani?

Ce am aflat din prezentarea trainerului

Mulți dintre noi câștigăm bani și la mijlocul lunii nu mai avem niciun leuț. Și nici fond de economii nu avem la dispoziție. Dar poate avem carduri de credit și în același timp alte credite, care ne atârnă de coadă. Poate ne-am învățat să trăim așa sau poate pur și simplu nu știm altfel. Așa am văzut la părinții noștri. Sau poate avem un partener de la care am preluat relația cu banii, bună sau mai puțin bună. În oricare dintre cazuri, un lucru e cert. Relația cu banii ne influențează starea de bine! Vestea bună e că niciodată nu e prea târziu să facem ceva și să ne îmbunătățim această relație. Doar să vrem. Aș zice eu, la fel ca în orice palier al vieții noastre, inclusiv mâncarea.

Așadar, pe scurt, iată care sunt ideile principale cu care am plecat de la Anamaria Ciuhuța, în cadrul evenimentului ”Cum să fac trecerea de la ”Nu am niciodată bani” la ”Banii nu sunt o problemă pentru mine”:
 

  •     Copilăria și educația financiară pe care le-o oferim copiilor e foarte importantă. Dacă ne ascundem de ei când vine vorba de bani, dacă nu le oferim niciun leu să îl gestioneze ei, avem toate șansele să crească niște adulți împovărați de credite, pe care să nu le poată plăti (pe mine asta m-a speriat foarte tare, când am aflat);
  •     Sunt importante atât obținerea banilor, cât și păstrarea lor. Unii oamenii câștigă sume mari de bani, pe care le pierd imediat și nu pentru că le-au scăpat din buzunar pe stradă;
  •     Adicțiile și patologiile în relația cu banii vin tot din copilărie, de aceea sunt și atât de rezistente când vine vorba de tratat.

De ce nu avem bani

    Există o predispoziție genetică cu care ne naștem: de economisire sau de cheltuială. Așadar, până și relația cu banii vine din ADN, ca să vedeți că nu e așa simplu să fugiți de rudele voastre, în ideea că scăpați de ele. Glumesc, dar ați înțeles ideea. Aruncați o privire în familia voastră și vedeți ce fel de oameni sunt pe acolo, de la părinți până la bunici sau străbunici.

(...)

Citeşte mai mult pe florinabadea.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!