Sari la conținut

Virgil Ianțu ne povestește despre emoții, în prima lui carte pentru copii – interviu exclusiv

Virgil Ianțu, bine-cunoscutul entertainer și prezentator TV, îşi face debutul editorial printr-o carte pentru copii - Copiii spun... emoțiile sunt bune, din paginile căreia vom afla ce putem face cu emoțiile.

Copiii spun... emoțiile sunt bune va apărea la editura Pandora M şi va fi lansată chiar de 1 iunie. Citind cartea, cei mici vor afla cum se poate  transforma frica de eșec în emoție pozitivă, cum scăpăm de vocea aceea mică și enervantă, care ne spune că n-o să reușim ceva, și în special cum ne pregătim pentru a dărui celorlalți trăiri autentice, intense, pozitive.

Copiii spun... emoțiile sunt bune este o poveste în care se vor regăsi toți cei care au avut de-a face la un moment dat cu teama de a sta în fața unui public mai mare sau mai mic... și l-au cucerit!

Pentru că noi suntem deja vrăjiţi de mesajul cărţii simpaticului entertainer Virgil Ianţu, am stat puţin de vorbă cu el, să mai aflăm câteva dintre tainele care se ascund “în culise”.

Să începem cu… scânteia care a aprins focul :). Ce te-a inspirat să scrii această carte? A fost un moment anume care te-a făcut să spui „trebuie să scriu despre asta” sau cartea reprezintă, mai de grabă, curajul de a pune în pagini gânduri pe care le ai în minte de mai multă vreme?

Această carte vine în mod natural, după frumoasele experiențe trăite alături de copii. Emisiunile TV, cursurile „Copiii spun” și clipurile online. Cartea vorbește despre un subiect foarte frumos și important pentru noi toi. Emoțiile.

Copiii au nevoie sa învețe cum se gestionează emoțiile sau cum să alunge teama de a vorbi sau cânta în public și pe lângă cursuri, cred că aceasta povestioară le va fi un bun exemplu.

Care a fost principala sursă de inspiraţie, „subiecţii” - dacă pot să le spun aşa?

Păi, în primul rând fetița mea, Jasmina, de la care învăț zilnic cum să fiu un tată mai bun. Dar și toți copiii cu care am lucrat de-a lungul timpului, iar cel mai recent, copiii extraordinari care vin la cursurile “Copiii spun” și la filmările pentru seria online pe care am început-o în februarie, unde lucrăm exact pe gestionarea emoțiilor, ei toți m-au inspirat să scriu această carte.

Care ţi se pare că sunt cele mai frecvente probleme emoţionale pe care le întâmpină copiii români, căci până la urmă despre ei este vorba, şi cine crezi că este “vinovatul” sau care sunt “vinovaţii”?

Lipsa sprijinului, prea mica implicare a părinților în formarea lor emoțională, lipsa timpului petrecut alături de părinți. Eu am întâlniri și conferințe cu părinții în care le povestesc cât de important este să le fie alături copiilor când le este cerută atenția sau ajutorul și că nimic pe lume nu este mai important decât grija și creșterea în buna armonie a propriului copil.

Cum vezi tu părinţii din zilele noastre? Cei care au copii ce nu au împlinit încă 10 ani?

Nu pot generaliza, dar prea mulți părinți nu realizează cât de important este să petreci timp de calitate cu copilul tău, adică să te joci, sa îi acorzi atenție 100% și să îl susții în tot ce face.

Ce speri să schimbi cu această carte? Cu ce vor rămâne părinţii şi copiii, după ce vor citi “Copiii spun… emoţiile sunt bune”?

Poate puțin din percepția pe care o avem asupra emoțiilor. Ele sunt atât de frumoase și de bune! Totul este să știm să ne bucurăm de ele. Iar teama, odată acceptată, poate fi înlăturată mult mai ușor.

Dacă ar fi să rezumi cartea la un mesaj care ar trebui să ajungă la toţi copiii, care ar fi acela? Dar la părinţi?

Este valabil atât pentru copii cât și pentru părinți. Suntem născuți din emoții, trăim cu emoții și ele ne ajută sa transmitem ceea ce poate cuvântul nu poate. De aceea, bucurați-vă și împărtășiți emoții cu cei din jur. Ele pot face minuni! Și vă invit să aflați mai multe din carte, care poate fi deja rezervată, cu un mesaj personalizat din partea mea, pentru fiecare copil în parte, de aici.




 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!