Sari la conținut

Ziua Copilului: 7 cadouri de 1 iunie

Cauți un cadou deosebit pentru prichindelul tău de Ziua Copilului? Chiar dacă tehnologia i-a cucerit în totalitate pe cei mici, poveștile vor fi mereu cea mai fascinantă metodă de dezvoltare a imaginației. Iată 7 titluri pe care le poți transforma ușor în cel mai reușit dar nu doar de 1 iunie!

“Pălăria Vrăjitorului”, de Tove Jansson

O poveste ilustrată, recomandată copiilor între 7 și 12 ani.
După „Cometă în Momilandia” și „Aventuri în Momilandia”, o nouă carte din seria „Momin” a scriitoarei și ilustratoarei finlandeze Tove Jansson a fost tradusă la noi. După o sută de nopți de hibernare, Momi, Puftabac și Smiorc se trezesc odată cu venirea primăverii. Au chef de explorare, așa că urcă pe cel mai înalt vârf de munte, unde găsesc o pălărie neagră magică. Orice ajunge în interiorul pălăriei se transformă în altceva. „Pălăria Vrăjitorului” este o carte pe care orice copil ar dori s-o citească în vacanța de vară. (Editura Arthur, 168 pag., 28,80 lei)

„De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură? … și alte 10 întrebări fantastice”, de Adina Rosetti

Cu ilustrații semnate de de Cristiana Radu, cartea este recomandată copiilor în 5 și 10 ani.
Copiii pun o mulțime de întrebări trăsnite, așa că scriitoarea Adina Rosetti și ilustratoarea Cristiana Radu s-au gândit să răspundă la ele, creând 11 povestioare în care apar personaje de basm în ipostaze în care cu siguranță nu le-ați mai întâlnit. Ce s-ar întâmpla dacă Făt-Frumos ar renunța la calul său care mănâncă jăratic și și-ar lua o mașină? De ce le trebuie balaurilor atât de multe capete? Cum ar fi ca spiridușii să meragă la școală să învețe matematică? Răspunsurile amuzante și pline de imaginație sunt oferite de Adina Rosetti, care lansează astfel a doua carte pentru copii, după „Domnișoara Poimâine și Joaca de-a Timpul” (tot alături de ilustratoarea Cristiana Radu). „De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?” are un design interactiv, copiii pot desena sau răspunde la întrebări, deoarece au spațiu creat pentru aceste activități în paginile cărții. (Editura Curtea Veche, 56 pag., 45 lei)

„Cele mai frumoase povești”, de Frații Grimm

O carte recomandată copiilor între 3 și 8 ani.
E imposibil de imaginat copilăria fără poveștile fraților Grimm, așa că noul volum publicat de editura Corint Junior în această lună este deja în topul vânzărilor de cărți pentru copii. De la o generație la alta, toți micuții sunt fermecați de personajele din „Hansel și Gretel”, „Cenușăreasa” sau „Alba-ca-Zăpada și cei șapte pitici”. (Editura Corint Junior, 224 pag., 49,90 lei)

„Leia şi David”, de Mădălina Turza

O poveste recomandată copiilor peste 8 ani, dar și părinților.
Leia şi fratele ei geamăn David spun prin jocul lor nealterat o poveste pentru copii, dar şi pentru adulţi. De la momentul primirii veştii la maternitate prin care părinţii află că Leia este „diferită”, la lumea imaginară şi plină de veselie a celor doi fraţi zguduită de contactul cu realitatea cotitiana, la momentul acceptării diferenţelor dintre ei şi apoi a revoltei lui David, până la drama separării celor doi fraţi din cauza unui sistem care îi obliga rece şi implacabil să meargă pe drumuri diametral opuse.

Deşi Leia visează să devină balerină, piedicile ridicate de oameni, de societate şi de sistemul de educaţie, care o plasează într-o şcoală „specială” unde se afla şi „o cameră cu întuneric”, par că nu-i oferă ncicio şansă.
Şi totuşi, în jurul ei se afla părinţii, ale căror trăiri le putem intui printre povesti copilăreşti şi David care se profilează ca un personaj cheie al poveştii. Deşi un copil, contextul de viaţă îl plasează într-o înţelegere superioară a realităţii, aducând în discuţie teme fundamentale de ordin uman şi moral, traduse prin simplitatea şi inocentă unui suflet de copil.

Povestea Leiei şi a lui David are final deschis, iar nota de optimism ascunde în spate asumarea unei lupte şi încrederea autoarei în oamenii care pot schimba lumea în bine. Cititorii, copii şi adulţi sunt invitaţi să scrie viitorul celor doi copii suspendat într-o decizie a noastră, a tuturor: ne dorim o Leia balerină şi un David viitor medic? Sau o Leia izolată într-o instituţie şi un David alienat emoţional, dar cu o carieră acceptată social. Este o decizie care depinde de fiecare dintre noi. ( Editura Zorio, 24 pag., 20 de lei)

„Alice în Țara Minunilor”, de Lewis Carroll

Adaptarea și ilustrațiile sunt semante de Emma Chichester Clark, iar volumul este recomandat copiilor peste 3 ani.
Poți redescoperi celebra și frumoasa poveste clasică scrisă de Lewis Carroll într-o versiune nouă, adaptată și ilustrată de Emma Chichester Clark. Istoria călătoriei lui Alice care pornește pe urmele unui iepure alb și ajunge în fantastica Țară a Minunilor, ilustrată de autoarea britanică, îi va face pe micuți să aștepte ora de culcare pentru a auzi aventurile unor personaje de neuitat. (Editura Nemi, 48 pag, 29,99 lei)

„Zootropolis”

O poveste Disney recomandată copiilor peste 4 ani.
Judy Hop, un iepuraș din suburbiile marelui Zootropolis, își dorește să devină polițist. Visul lui din copilărie se împlinește, Iar Judy preia un caz foarte important pentru a dovedi de ce în stare în fața comandantului Bogo. Singurul fapt mai puțin obișnuit este că trebuie să fie partenerul vulpoiului Nick Wilde. Aventurile celor doi sunt și subiectul filmului „Zootropolis” (Zootopia”), lansat anul acesta, o producție marca Disney primită cu entuziasm de public. (Editura Litera Mică, 96 pag., 49,90 lei)

„În misiune cu Marian. Eu nu-s pitic, am ghiozdanul mare!”, de Marian Godină

Una dintre misiunile oricărui poliţist rutier este dirijarea traficului. Marian, poliţistul care e la datorie în fiecare dimineaţă în faţa şcolii lui Luca, îşi asumă mai mult. E preocupat să-l înveţe pe Luca regulile elementare de circulaţie şi să elimine impresia greşit impregnată de unii părinţi copiilor, că poliţiştii sunt oameni răi de care trebuie să se ferească. Nici Luca nu e un băieţel oarecare. De la el Marian învaţa că oricine poate făgădui un lucru, însă doar oamenii de caracter se ţin de cuvânt şi duc o treabă la bun sfârşit. Împreună, cei doi îndeplinesc o misiune în care află o mulţime de lucruri despre circulaţie, despre cărţi şi mai ales despre prietenie. (Editura Curtea Veche, 64 pag., 31,50 lei)

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!