Sari la conținut

„Dispozitivul minune” prin care copilul tău își poate împături singur hainele

Da, știu titlul pare așa… o Fată Morgana, un vis pe care îl are orice părinte în privința copilului lui. Asta pentru că, în camera micuțului, este întotdeauna haos: jucării peste tot și multe, multe haine aruncate aiurea. Uneori, te întrebi de ce i-ai mai cumpărat șifonier, pentru că, oricum, toate tricourile și rochițele (în cazul nostru) stau aruncate pe pat sau pe scaune.

Cum facem ca lucrurile să nu mai fie așa? Cum facem ca cel mic să-și împacheteze singur toate hăinuțele și să aibă ordine în cameră?

Există varianta pedepselor. „Nu îți strângi hainele, nu te uiți la desene animate!” sau „Nu îți faci curat în cameră, nu ieși afară!”. Iar formele de condiționare pot continua la nesfârșit. Sau și mai rău: „Ai aruncat bluza, ești pedepsit!”. Astea îmi plac și mai puțin. Am crescut cu pedepse și condiționări. Așa era pe vremea aia, părinții noștri nu aveau cărți de parenting și tutoriale pe youtube ca să descopere alternative.

Noi am rezolvat problema haosului cu hainele altfel. Vă propun metoda noastră și vouă: e foarte simplu de realizat și chiar are efectele dorite. În 10 minute, i-am creat Sophiei un dispozitiv prin care a reușit să-și împacheteze singură hainele.
Știm cu toții că cei mici sunt neîndemânatici și că, uneori, chiar dacă vor să facă lucruri bune, nu le iese. De aceea, noi trebuie să fim pe fază. Nu să le pescuim noi, ci să le dăm undița, cum spune o vorbă. Îmi vreau copilul independent, puternic, vreau să facă singur lucruri, doar că, uneori, are nevoie de „ghidaj”.

Și exact asta am făcut, creând acest dispozitiv. Sophia l-a folosit imediat, și-a împachetat toate hainele și s-a distrat de minune. Ba chiar, la final, a fost tare mândră de isprava ei. Iar sentimentul ăsta trebuie să-l aibă orice copil.

(...)

Citește mai mult pe taticool.eu!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!