Sari la conținut

Marile greseli ale patrintilor (II)

Este o vorba care spune ca bebelusul vine pe lume fara instructiuni de folosire si fara carticica din care sa inveti care sunt greselile pe care, din prea multa dragoste, sa nu le faci. Se intampla ca intentiile bune, dorinta de a-i proteja si grija parintilor sa aiba efecte contrare in educatia celor mici.

Experienta altor parinti este calea cea mai buna prin care parintii pot evita greselile, mai mari sau mai mici. Iata cateva dintre greselile pe care le poti evita.

Afla si alte greseli pe care le fac parintii

Nu-i da copilului un nume iesit din comun. Potrivit unui studiu realizat la Universitatea Shippensburg, copiii care cresc avand nume comune, populare, au mai multe sanse de a deveni cetateni care respecta legile, in timp ce copiii care au nume iesite din comun au un risc mai mare de a le incalca.

Nu-l indemna sa stea deoparte. Anturajul este un potential periocol, asa ca parintii isi indeamna copiii sa stea mai deoparte. Insa copiii  care au facut fata presiunilor negative ale anturajului, iar aici rolul si sustinerea parintilor, care ii poate sfatui permanent ceea ce este bun si bine, au avut mai mult de castigat in timp. Concret, acestia au inteles mai bine nevoia de a se acomoda si de a face compromisuri atunci cand s-au confruntat cu presiune sociala, comparativ cu cei care au adoptat atitudinea: "Imi iau mingea si ma duc acasa" si care au devenit mai putin implicati si, statistic, mai putin inteligenti.

Nu-i crea o obsesie fata de straini. Este foarte important ca un copil sa stie ca nu trebuie sa faca nimic din ce ii poate spune un strain. Copiii care sunt excesiv avertizati de periolul pe care il pot reprezenta strainii vor deveni foarte retrasi, tematori si introvertiti in mod excesiv.

Il lauzi prea mult si prea des. Aprecierile parintilor construiesc stima de sine dar, daca parintii il lauda frecvent, exista riscul ca acesta sa ajunga sa creada ca inteligenta, talentul si cunostintele pe care le are nu mai pot fi imbunatatite, astfel ca tinde sa refuze sa depuna eforturi pentru a progresa. Iar acest lucru, conform unei cercetari, poate duce la rezultate mai slabe la scoala si, in consecinta, in mod ironic, la o stima de sine scazuta. Incearca sa il faci pe copilul tau sa constientizeze valoarea muncii, a straduintei si a efortului, scrie cracked.com.

Se spune ca nimeni nu s-a nascut invatat, iar cele mai multe din cunostintele acumulate de oameni sunt rezultatul experientelor. Sa invatam deci din experientele altora.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    Caloria.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!