Sari la conținut

Ce este coronavirus și cum ne putem proteja copiii?

Probabil ai auzit multe despre coronavirus și focarul care a avut loc în China în ultimele săptămâni.
Știri despre orice fel de virus, în special unul care este misterios, sunt foarte interesante pentru părinți și este greu să nu te alarmezi. În timp ce noul coronavirus pare înfricoșător, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) este deja în curs de investigații ample pentru a ajunge la rădăcina focarului. Există câteva fapte importante de care CDC dorește ca oamenii să fie conștienți și este deosebit de important pentru părinți să fie informați cu privire la virus.


Coronavirusurile au apărut de-a lungul timpului sub diferite forme. Virusul își primește această denumire pentru că este asemănător cu o coroană. Două tulpini de virus care sunt cele mai notabile sunt SARS și MERS. SARS, sau sindromul respirator acut sever coronavirus, a fost identificat pentru prima dată în China în 2002. Acesta a provocat un focar la nivel mondial care a durat 2 ani și a provocat 774 de morți. Cealaltă tulpină, sindromul respirator din Orientul Mijlociu Coronavirus (MERS), a fost raportată pentru prima dată în Arabia Saudită în 2012. CDC monitorizează încă îndeaproape MERS, în timp ce nu au existat cazuri noi de SARS din 2004. Această tulpină nouă este diferită de ambele SARS și MERS și a primit numele 2019-nCov.

► Citește și: Dr. Pediatru Mihai Craiu: Ce să NU facem în caz de gripă - Nu ne ducem la spital NICI în a 5a zi de febră

Pe 9 ianuarie, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a raportat că această tulpină specifică de coronavirus a fost identificată de autoritățile chineze. Virusul este asociat cu un focar de pneumonie în orașul Wuhan, China. Virusul în sine provoacă simptome foarte similare cu cele ale gripei sau răcelii obișnuite. Aceste simptome includ febră, tuse, dureri în gât, respirație, dureri ale corpului și vărsături sau diaree. În funcție de severitatea acestuia, poate duce la cazuri de pneumonie. În prezent, numărul deceselor cauzate de noul virus gripal a crescut la 9 în China, cu 440 de cazuri confirmate.

Pe 21 ianuarie, primul caz s-a îndreptat spre Statele Unite, iar CDC și-a activat sistemul de intervenție de urgență pentru a oferi mai bine sprijin continuu. Un călător infectat cu coronavirus a zburat în țară din China și este acum tratat și monitorizat. Conform CDC, Statele Unite ale Americii analizează acum călătorii veniți pe mai multe aeroporturi diferite din țară pentru a preveni răspândirea virusului. Alte țări din întreaga lume implementează același proces de screening, cum ar fi Thailanda și Japonia.

Deci, ce pot face părinții pentru a-și proteja copiii, mai ales dacă urmează să călătorească în curând?

CDC susține că are loc un anumit grad de răspândire de la persoană la persoană, deci este important să practici obiceiuri bune de igienă. Primul lucru pe care orice părinte l-ar putea face pentru copiii lor este să-i învețe un mod eficient să-și spele mâinile cu săpun și apă timp de cel puțin 20 de secunde.

Dacă este posibil ca micuțul tău să fi fost expus la virus, atunci trebuie monitorizat timp de două săptămâni pentru a vedea dacă prezintă vreun simptom.

Dacă puiul tău prezintă oricare dintre simptome și ar fi putut intra în contact cu o persoană infectată, este important îl vadă un medic cât mai curând posibil.

Cei infectați cu virusul ar trebui să poarte o mască, iar îngrijitorii trebuie să poarte măști și mănuși atunci când manipulează oricare dintre fluidele lor corporale. Părinții trebuie să dezinfecteze suprafețele comune și partajate cu dezinfectanții aprobați de EPA.

► Citește și: Să înţelegem bolile respiratorii la copii. Explicaţia medicului primar pediatru Mihai Craiu

CDC susține că aceste cazuri de coronavirus au variat în severitate, de la ușoare până la viața pusă în pericol. Au fost cazuri în care persoana infectată a prezentat simptome comune de răceală și s-a recuperat ușor. Deși nu există tratamente specifice sau vaccinuri pentru 2019-nCov, există măsuri pe care părinții le pot lua pentru a preveni infecția copiilor lor. Orice persoană care călătorește sau s-a întors din orașul Wuhan ar trebui să vorbească cu medicul lui. Vârstnicii și cei care prezintă riscuri de sănătate ar trebui, de asemenea, să se adreseze medicilor pentru a se asigura că iau toate măsurile necesare pentru a preveni infecția.

Deoarece investigația este în prezent în desfășurare, oamenii ar trebui să rămână la curent verificând site-ul CDC pentru știri și alerte cu privire la coronavirus.

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!