Sari la conținut

Copiii care poartă aparate dentare fac carii mai ușor

Adevărul e că atunci când copiii încep tratamentul ortodontic, pentru părinți începe una dintre  perioadele cu cele mai mari griji. Pentru că igiena pe care copiii trebuie să o urmeze este una și mai riguroasă decât înainte. Și bineințeles că grija nu e a copiilor, ci a părinților. La 7 ani, cei mici se cam spală în dorul lelii, să recunoaștem. La noi e una dintre cele mai mari neplăceri. Pe de altă parte, deși medicii ortodonți le înmânează părinților regulile de bună purtare în scris pe câteva file, mă tem că aceștia nu le acordă prea mare importanță. Și ce să vedeți, după câteva luni încep reclamațiile: a făcut copilul carii! De la aparate dentare, ele sunt de vină, zic părinții. Deci de ce fac copiii care poartă aparate dentare carii mai ușor?

Igiena în timpul purtării aparatelor dentare fixe

Așadar, să o spunem pe cea dreaptă: nu sunt aparatele dentare de vină, ci faptul că igiena în timpul purtării lor lasă de dorit. Adică echipa părinte-copil nu respectă recomandările medicului ortodont. Și așa ajung unii părinți la concluzia că ”mai bine nu îi puneam aparat, că numai probleme am avut după aceea.”

Prin urmare, rezultatele spectaculoase ale tratamentului ortodontic sunt puse în umbră de igiena precară pe perioada purtarii bracketilor. Ideea e că dinții sunt dublați, ca să zic așa, pe toată perioada tratamentului, de bracketi și arc și uneori elastice.

De aceea, resturile de mâncare se depozitează foarte ușor în acele zone. Prin urmare, depunerea de placă bacteriană poate duce la apariția cariilor sau a zonelor albe de demineralizare. Aceste pete albe sunt foarte greu de îndepărtat, prin remineralizări succesive, nu întotdeauna însoțite de succes. Singurele zone rămase neafectate sunt cele protejate chiar de prezența bracketilor.

Ce trebuie făcut, fără nicio excepție:

(...)

Citește mai mult pe florinabadea.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!